dobio ga Španjolac

Marin Čilić oglasio se nakon bolnog poraza i ispadanja s olimpijskog turnira: Svakoj seriji dođe kraj, ali...

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 26.07.2021 12:15
  • Objavljeno 26.07.2021 u 11:52
Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić ipak se nije uspio plasirati u osminu finala olimpijskog turnira u Tokiju nakon što je u susretu 2. kola izgubio od Španjolca Pabla Carreno-Buste sa 7-5, 4-6, 4-6

Jedini hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira dobro je otvorio meč, no 11. tenisač svijeta je u nastavku zaigrao daleko bolje okrenuvši rezultat u svoju korist.

Inače, bio je to njihov peti međusobni susret i prvi Čilićev poraz.

'Svakoj seriji dođe kraj pa i mojoj od četiri pobjede protiv Pabla. Početak meča bio je odličan s moje strane, bio sam agresivan, stvarao sam dosta veliki pritisak i konačno mu oduzeo servis u završnici. I poočetkom drugog seta bio sam dosta dobar, no onda me počeo mučiti servis, što je vrlo često u zadnje vrijeme, pogotovu u završnici. Tu mi je napravio pristisak, jedna dvostruka, par mojih greškica i on se vratio u meč. Vidi se da je on u dobroj formi, nisam očekivao da će ovako dobro servirati, imao je visok postotak prvoga servisa. Jednostavno, bio je bolji u drugom i trećem setu', kazao je Marin.

Nakon dva sata i 25 minuta igre bilo 5-7, 6-4, 6-4 za 30-godišnjeg Španjolca. Čiliću su ovo bile četvrte OI i u pojedinačnoj konkurenciji nikada nije stigao dalje od osmine finala.

U Rio de Janeiru je izgubio u osmini finala od Francuza Gaela Monfilsa 7-6 (6), 3-6, 4-6, četiri godine ranije u Londonu je poražen u drugom kolu od Australca Lleytona Hewitta 4-6, 5-7, dok je u Pekingu 2008. ispao u drugom kolu od Čileanca Fernanda Gonzaleza sa 4-6, 2-6.

Šanse za medalju ipak postoje u paru sa sumještaninom Ivanom Dodigom u konkurenciji parova.

'Dat ćemo sve od sebe. Moramo zaboraviti na ovo i ostati što pozitivniji sutra. Čeka nas jako težak meč', zaključio je Čilić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal