EUROPSKA LIGA

Maribor protiv Panathinaikosa traži priliku za prolaz

22.11.2012 u 12:12

Bionic
Reading

Panathinaikos je u posljednje vrijeme bilježio katastrofalne rezultate, praktički su već izgubili utrku za naslov prvaka s Olympiakosom budući da oni svaku momčad gaze u hendikepu, i do nekih je promjena trebalo doći. Naravno, smijenjen je trener Jesualdo Ferreira te je na njegovu poziciji postavljen dosadašnji trener juniorske selekcije Panathinaikosa, Juan Ramon Rocha. Rocha je argentinski trener koji je devet igračkih te četiri trenerske godine proveo u Panathinaikosu, može se reći da jako dobro poznaje situaciju iznutra, a premijerna utakmica nije mu mogla biti bolja - pobijedili su PAOK-a sa 2:0.

Panathinaikos u ovu utakmicu ulazi samo sa teoretskim šansama za nastavak natjecanja. Da bi ostvarili taj uspjeh, trebali bi pobijediti večeras te na White Hart Laneu uz to da danas Lazio mora pobijediti Tottenham, što je sve skupa jako malo vjerojatno. No, u Panathinaikosu se ne predaju.

'Ovo je utakmica u kojoj bi bez obzira na okolnosti trebali pobijediti, radi dizanja sampopuzdanja koje nam je sada najpotrebnije. Trebamo samo ponoviti recept iz utakmice protiv PAOK-a i vjerujem da će sve biti dobro', kaže Juan Ramon Rocha, čiji će popis izostanaka za današnju utakmicu biti poduži, no ne radi se o nikakvim ključnim igračima, izuzev Christodoulopoulosa te stopera Pinta. Kod ostalih na popisu radi se ili o igračima koji su u rotaciji, mladima koji nemaju preveliku minutažu ili pak o rezervnim vratarima (Kapino i Tabakis).

Maribor se još nije oprostio od Europe. Zaostaje dva boda za Tottenhamom koji gostuje kod Lazija i čak bi i s remijem mogao doći u dobru poziciju, dok bi mu pobjeda donijela uistinu mnogu.

'U Europi pružamo partije na visokoj razini, sa stečenim iskustvom napredak je očit. Europa za nas više nije nepoznanica i stvarno ne znam zašto ne bismo mogli uspjeti. Grke smo u Mariboru dobili u sjajnoj predstavi i novi sraz dočekujemo puni samopouzdanja. Dobro znamo da će to biti neki drugi Panathinaikos, daleko agresivniji. No upravo u tome i vidim našu šansu, sigurno će ostaviti više praznog prostora i tu ćemo vrebati priliku. Grci su objektivno slabiji od ostala dva suparnika u skupini. Sposobni smo postići pozitivan rezultat, odnosno otići iz Atene neporaženi', kaže trener Maribora Darko Milanič.

Slovenci nemaju problema s izostancima, i dalje im nedostaje samo Rep koji je ove sezone ionako skupio samo nekoliko nastupa.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.