posljedice strašnog pada

Marc Marquez ima ozbiljnih problema s vidom, a zbog toga je još 2011. godine zamalo morao prekinuti karijeru...

22.03.2022 u 14:35

Bionic
Reading

Španjolac Marc Marquez (29), osmerostruki svjetski prvak u motociklizmu, od čega je čak šest naslova osvajao u najjačoj Moto GP klasi, ima velikih zdravstvenih problema nakon teškog pada kojeg je doživio u nedjelju na zagrijavanju uoči utrke za Veliku nagradu Indonezije

Marc Marquez (29) je u nedjelju na zagrijavanju uoči utrke za Veliku nagradu Indonezije izgubio kontrolu nad motociklom te je doživio težak pad.

Odmah mu je dijagnosticiran potres mozga i brojne manje ozljede pa je zbog toga Marquez propustio tu utrku. Kako bi se što prije i uspješnije oporavio, Marquez se vratio u Španjolsku, no nakon dodatnih liječničkih pregleda nema dobrih vijesti.

Naime, Marcu Marquezu je kao jedna od posljedica teškog pada i potresa mozga dijagnosticirana diplopija, zamućeni vid s dvostrukom slikom.

>> TEŽAK PAD MARCA MARQUEZA POGLEDAJTE OVDJE

Zabrinjava činjenica da se diplopija Marquezu ne događa prvi put, s tim je imao problema krajem prošle godine, ali i još 2011. godine kad su mu liječnici savjetovali najmanje pola godine pauze ili čak prekid karijere! No, Marquez je tada imao tek 18 godina i nije mu padalo na pamet napustiti motociklizam.

Svjetski prvak u Moto GP klasi 2013., 2014., 2016., 2017., 2018. i 2019. godine tako trenutačno ne može nastupati i još nije poznato koliko će izbivati sa staza zbog aktualnog problema kojeg ima.