GOMEZ MEĐU 'VIOLAMA'

Mandžukić sada može definitivno odahnuti!

08.07.2013 u 15:51

Bionic
Reading

Transfer Marija Gomeza (27) iz Bayerna u Fiorentinu danas je i službeno dovršen. Nakon tjedana pregovaranja dvije su strane postigle dogovor, navodi njemački dnevnik Bild

Fiorentina će za njemačkog nogometnog reprezentativca platiti ukupno 20 milijuna eura odštete, od čega 16 u komadu, a preostala četiri kroz sljedeće godine. S druge strane, Gomez je potpisao četverogodišnji ugovor do 2017. godine.

Ovakvi napisi zasad nisu dobili i službene potvrde od strane samih klubova.

Gomez je navodno još nakon osvajanja DFB-Pokala prošle godine i finalne utakmice protiv Stuttgarta (Bayernova pobjeda 3:2) u kojoj je zabio dva gola, svojim suigračima rekao: 'Ovo je moja posljednja utakmica za Bayern'.

U redove bavarskog velikana Gomez je stigao 2009. iz Stuttgarta uz odštetu od 30 milijuna eura, a nakon početnih poteškoća u sezoni 2010/11 bio je sa 28 golova najbolji bundesligaški strijelac. U sljedećoj je sezoni zabio 26 golova, a prošle je sezone izgubio mjesto u udarnoj momčadi od hrvatskog napadača Marija Mandžukića.

'Želja Marija Gomeza bio je odlazak iz Bayerna i sada smo mu je ispunili. Dao je veliki doprinos osvajanju dvaju naslova njemačkog prvaka i dvaju DFB-Pokala. Vrhunac je, naravno, bio osvajanje Lige prvaka i trostruka kruna prošle sezone. Želio bih mu se zahvaliti na igrama za Bayern. U ime Bayerna, želim mu sreću i uspjeh u Fiorentini', rekao je Rummenigge.

U četiri godine provedene u Bayernu Gomez je zabio 112 golova u 172 odigrane utakmice.