ZAMJENA ZA FALCAA

Mandžukić 'potjerao' Gomeza prema Atleticu

18.02.2013 u 13:16

Bionic
Reading

Već je dulje vremena jasno da madridski Atletico neće još dugo moći zadržati u svojim redovima kolumbijskog nogometaša Radamela Falcaa, svog uvjerljivo najboljeg strijelac ove i prošle sezone

Sjatili su se oko kluba menadžeri mnogih jakih klubova i taj je odlazak neminovan tijekom ljeta. No, u Atleticu istovremeno rade na pokrivanju te pozicije onog trenutka kada Kolumbijac okrene leđa Vicente Calderonu, gdje trenutačno stoluje drugoplasirana momčad španjolske Primere.

I ranije su dužnosnici Atletica obavljali određene razgovore, ali pokušaji oko Edina Džeke, Edinsona Cavanija ili, pak, Luisa Suareza nisu bili pretjerano uspješni. No, novi posao koji predstavljaju u ponedjeljak španjolski mediji bi mogao biti pozitivan. U pitanju je mogući transfer Marija Gomeza

Taj 27-godišnji njemački reprezentativac i napadač Bayerna je potpuno izgubio mjesto u udarnoj momčadi Bavaraca i to zbog sjajnog hrvatskog napadača Marija Mandžukića koji je zabio 15 golova tijekom 19 bundesligaških nastupa. Za usporedbu, recimo da je Gomez dosad imao deset nastupa (često ulazeći s klupe), te je postigao tri prvenstvena pogotka.

S obzirom da se još uz to spominje ljetni dolazak Roberta Lewandowskoga u Bayern, dolazi se do logičnog zaključka da bi Gomez vrlo brzo, ako nije već i sada, prekobrojan u Bayernu. Atletico u tome vidi svoju šansu i želi dobiti Nijemca kao svog novog goleadora.