odšteta nije problem

Mandžukić odlučio gdje će nastaviti karijeru, ali se preko noći pojavio problem na koji nije računao; što sada?

04.11.2019 u 12:07

Bionic
Reading

Kako se približava zimski prijelazni rok, tako se svakoga tjedna pojavi nova glasina o potencijalnom klubu u koji bi se iz Juventusa mogao preseliti bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Opcije kao što su Kina ili Katar, čini se, više nisu u igri, a nije nemoguće ni to da se Mandžukić vrati u Bundesligu

Ako su informacije koje ima Calciomercato točne, čini se da je Mandžukić već donio odluku. No onda to znači da ne postoji šansa da ostane u talijanskoj Serie A. Isto tako se doznaje kako se neće preseliti u Englesku, tj. u Manchester United, a neće biti ništa ni od povratka u Španjolsku.

Naime, iz krugova bliskih Mandžukiću doznaje se kako je jako zainteresiran za povratak u njemačku Bundesligu iz više razloga. Poznato je to da je kao osnovnoškolac godinama živio u Njemačkoj, tako da mu jezik i mentalitet nikada nisu bili zapreka. No postoji jedan veliki ali... Naime, Mandžukić se nalazi na listi potencijalnih pojačanja Borussije Dortmund, koja je navodno poslala konkretnu ponudu u Juventus, ali kako stvari stoje, od toga neće biti ništa jer on od svih njemačkih klubova želi samo u Bayern, u kojem je igrao od 2012. do 2014. godine (54 nastupa, 33 gola!).

Naravno, sada mu je planove pokvario iznenadni otkaz treneru Niki Kovaču, koji najbolje poznaje sve kvalitete, ali i nedostatke 33-godišnjeg napadača. Naravno, odšteta od svega šest milijuna eura klubu kao što je Bayern ne predstavlja nikakav problem za tako iskusnog napadača. Ta odšteta i Mandžukićeva plaća od pet milijuna eura ne predstavljaju problem ni većini moćnih klubova. No ipak se nešto pita Mandžu jer, što se njega tiče, on ima ugovor s Juventusom do ljeta 2021. i baš nikamo mu se ne žuri.

Sudeći po glasinama, Mandžukić je rekao čelnicima Juventusa te svom menadžeru Ivanu Cvjetkoviću koji klub mu je želja. Iako ga se Juventus odrekao i na njega uopće ne računa, jasno je kako Mandžo želi u veliki europski klub. Jasno je svima dao do znanja da ga opcije poput Katara ili Kine ne zanimaju jer zna da još puno može dati. Pitanje je samo hoće li to prepoznati netko od europskih velikana.

  • +12
Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO