DIEGO IMA SVOJU LOGIKU

Mandžo pao u sjenu Torresa, ali Simeonea nije briga!

12.05.2015 u 14:17

Bionic
Reading

Otkad je došao u klub, Fernando Torres postigao je jednak broj pogodaka kao i Mario Mandžukić, uz manju minutažu na terenu i bolje statistike. No, Diego Simeone nema ga Španjolca gurnuti u prvi plan...

Hrvatski reprezentativni napadač više od tri mjeseca nije postigao pogodak iz igre. Nije mu to uspjelo ni ove nedjelje protiv Levantea, a kad ga je zamijenio Fernando Torres, spasio je svojim pogotkom Atletico od poraza.

Drugi se to put dogodilo u posljednje vrijeme. Protiv Villarreala je također Torres zamijenio indisponiranog Mandžu i zatim riješio utakmicu.

Španjolski As naglašava kako se odnos snaga u napadu crveno-bijelih polako mijenja. Fernando Torres sada ima jednak broj postignutih golova (6) kao i Mandžukić u 2015. godini, uz manje minuta provedenih na terenu. Valja reći da je i dva od šest Mario postigao iz kaznenih udaraca.

Statistika kaže da Torres zabija svakih 187 minuta ove godine, a Mandžukić 207. Naš je napadač uputio tek 17 udaraca, od toga 11 u okvir, uz 35% uspješnosti. Torres pak ima 27 udaraca, 17 u okvir gola i 22% uspješnosti.

Unatoč boljim statističkim podacima Španjolca, Simeone i dalje preferira Mandžukića. Torres je u četiri mjeseca odigrao samo dvije utakmice svih 90 minuta, dok je Mario kompletirao 7.

Iako je kriza Mandže sasvim jasna i vidi se na terenu, čini se da još uvijek ne mora brinuti za svoje mjesto u prvih 11. Naime, trener Atletica nedavno je potvrdio kako smatra Torresa idealnim 'džokerom s klupe', čovjekom koji može više dati kad uđe na teren u drugom dijelu, nego kad igra od prve minute. Ako je tako, Mandžo može biti miran, pod uvjetom da Atletico ne dovede novog konkurenta tijekom ljeta...