SVE JE KRIV DIEGO

Mandžo na mukama: Očekivanja od njega – nemoguća!

16.09.2014 u 18:16

Bionic
Reading

Najveći problem Marija Mandžukića u napadu Atletica njegov je prethodnik: Diego Costa postavio je letvicu strašno visoko i u Primeri i u Ligi prvaka

Posao 28-godišnjeg hrvatskog napadača u ovom trenutku nije jednostavan. U redovima 'crveno-bijelih' mijenja jednog od najboljih napadača svijeta i krenule su analize njihovih učinaka, prema kojima Mandžo već sad teško može pobijediti prethodnika.

Podsjetimo, Costa je prošle sezone utrpao 27 golova u Primeri te čak 9 u Ligi prvaka. Samo je Cristiano Ronaldo bio uspješniji od njega. Mandžo je u istom razdoblju za Bayern zabio 18 golova u ligi te 3 u elitnom klupskom natjecanja.

U novoj sezoni Diego u dresu Chelseaja trpa još žešće i zabio je već 7 komada za Chelsea, dok je Mandžukić pogodio jednom u Primeri i jednom u Superkupu.

U svakom slučaju, natjecati se s takvim strijelcem iznimno je teško, no brzo će se brojke zaboraviti ako Atletico nastavi osvajati velike trofeje. Ipak, i u tom je segmentu Diego Costa iza sebe ostavio teško ostvarive ciljeve: titulu prvaka Primere i finale Lige prvaka.

Mandžo je Atleticu donio Superkup, srušen je Real na Bernabeuu, no očekivanja ostaju velika, gotovo nemoguća, jer od Simeonovog prvog napadača očekuje se da poput prethodnika nastavi odlučivati velike i male utakmice, kako bi novi trofeji stigli među 'crveno-bijele'. Veliki pritisak, s kojim se naš napadač mora nositi kako god zna…