TALIJANSKI KUP

Mandžin 'šou' protiv Atalante; prošli Kalinić i Badelj

11.01.2017 u 20:59

Bionic
Reading

Nogometaši Fiorentine plasirali su se u četvrtfinale Talijanskog kupa svladavši u Firenci Chievo s 1:0 pogotkom u sudačkoj nadoknadi, a nešto kasnije uspjelo je to i Juventusu koji je slavio na svom stadionu u Torinu protiv Atalante 3:2

U 22. minuti Mandžukić je glavom asistirao Dybali koji je sa 17-18 metara pogodio za vodstvo 'Stare dame'. U 35. minuti hrvatski napadač je zabio za 2:0, primio je loptu na ulasku u šesnaesterac, sjurio se sam prema golmanu i precizno iz blizine svladao vratara. Atalanta je smanjila preko Konka u 71. minuti, da bi Pjanić iz penala u 75. povećao na 3:1. U 81. minuti je Latj postavio konačnih 3:2. Mandžukić je igrao cijelu utakmicu, a u 62. minuti je u igru ušao i Marko Pjaca.


U ranije odigranom susretu 'Viole' su do pobjede došle iz dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca kojeg je u 93. minuti realizirao Bernadeschi. Obje momčadi su utakmicu završili s desetoricom igrača - u 45. minuti je crveni karton dobio igrač gostiju Ivan Radovanović, a u 71. minuti je 'pocrvenio' igrač Fiorentine Mauro Zarate.

Kod domaćina je cijelu utakmicu odigrao Nikola Kalinić, Milan Badelj je zamijenjen u 72. minuti, dok je Hrvoje Milić ostao na klupi.

Fiorentina se pridružila Napoliju koji je u utorak u Napulju s 3:1 izbacio drugoligaša Speziju. U četvrtak se sastaju AC Milan i Torino.