KLADITE SE PAMETNO

ManCity odmorniji i željan osvete protiv Chelseaja

15.02.2014 u 10:58

Bionic
Reading

Manchester City i Chelsea igrali su prije 12 dana u prvenstvu, a danas se sastaju u osmini finala FA kupa.

Chelsea je u tom dvoboju očitao lekciju Cityju u svim elementima nogometne igre i strategije, te se sastav Manuela Pellegrinija nije oporavio ni u jedinoj sljedećoj utakmicu koju je igrao, remiziravši kod Norwicha 0:0. Chelsea je pak pobijedio Newcastle, ali i osvojio samo bod kod West Bromwicha, pa s malim razočaranjem i nešto manje svježine opet dolazi na Etihad.

Manchester City u tjednu nije igrao protiv Sunderlanda zbog lošeg vremena, ali i dalje Pellegrini nema na raspolaganju ozlijeđene Agüera i Fernandinha, a Nasri i Javi Garcia su se tek vratili treninzima i teško da mogu participirati u dvoboju intenziteta i značaja kakav je ovaj. Stoga će čileanski stručnjak izvesti sličan sastav kao u ligaškom dvoboju, uz nadu da će taktički biti nešto pametniji, iako on ne očekuje velike promjene u stilu igre dva kluba.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


'Chelsea igra uvijek na način na koji nas je pobijedio i ne slažem se s onima, koji tvrde da smo bili bilo čime iznenađeni. Nismo imali dan, nismo zabili svoje šanse, nismo bili kompletni, što je zapravo najveći problem', smatra Pellegrini, koji vjeruje da će ofenzivni stil njegove momčadi doći do izražaja ovoga puta.

'Chelsea nas neće natjerati da promijenimo svoj stil igre, a na nama je da budemo bolji u napadačkom dijelu i sigurniji u obrani, pogotovo u sprečavanju kontranapada. Imali smo i više dana odmora pred ovu utakmicu zbog odgode protiv Sunderlanda, ali koliko je to dobro danas, toliko će nam zgusnuti raspored u završnici sezone kada je svježina još važnija. Ako budemo igrali dobro, ne vidim razlog zašto ne bismo pobijedili Chelsea', zaključuje strateg Manchester Cityja Manuel Pellegrini, koji je ipak najavio raspored sa dva zadnja vezna, što će reći da želi imati dva osigurača kada krenu protuudari gostiju.

Jose Mourinho je pokupio hvalospjeve za prošlu utakmicu kada je nadmudrio svoju staru mušteriju iz španjolske lige, ali zna Portugalac da je sezona duga i teška, te nije lako držati kontinuitet ni najboljima. Vidjelo se to u utorak u West Bromwichu kada Chelsea nije uspio pobijediti i utvrditi prvo mjesto, a Mourinho razmišlja o nekoliko promjena u sastavu za ovaj ogled. Sigurno neće biti stoperskog dvojca Terry - Cahill zbog ozljeda, a odmor će dobiti i Eto'o, vratar Čech, a vjerojatno i Hazard, premda je on trenutačno najbolji igrač Chelseaja.

'U principu nije lako igrati s istim suparnikom u različitom natjecanju u razmaku od desetak dana jer se čini da je ista utakmica, a nije jer uvijek treba raditi na popravljanju stvari u igri i eliminiranju pogrešaka. Očekujem izjednačenu utakmicu, iako će neki reći da idemo kod najbolje momčadi u Engleskoj, ali isto tako možda oni tako razmišljaju o nama', teoretizira Mourinho u svom stilu, ali i tvrdi kako mu nije cilj izboriti remi i novu utakmicu na svom Stamford Bridgeu.

'Ne razmišljamo na taj način da želimo osigurati bar novu utakmicu, odnosno ne želimo je i ne trebamo. Pokušat ćemo pobijediti, FA kup je prekrasno natjecanje i sigurno želimo u četvrtfinale i dalje od toga', zaključio je strateg Chelseaja, a Ivanović će vjerojatno na stopersko mjesto, dok će Salah i Schurle dobiti priliku u veznom redu, a Torres u špici.

Ova dva rivala su se u FA kupu sudarala četiri puta i triput je prošao Manchester City, a jednom Chelsea.