BEZGRANIČNO STRPLJENJE

Mancini: Neka Balotelli puši koliko želi

22.09.2012 u 11:31

Bionic
Reading

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini negirao je sukob s kontroverznim talijanskim nogometašem svoje momčadi Marijem Balotellijem

Bio je Balotelli ljutit nakon što ga Mancini nije uvrstio niti među rezerve početkom tjedna u utakmici Lige prvaka protiv Real Madrida, ali je Mancini negirao da je razlog bio navodni igračev kasnonoćni izlazak dan uoči susreta.

'Nije istina da je Mario izostavljen zbog kazne jer je učinio nešto. Odlučili smo igrati s jednim napadačem, Tevezom, a nisam mogao imati tri napadača na klupi. Normalno je da igrač ponekad ne razumije zašto je izostavljen. Mislim da ne postoji igrač koji je sretan kad ne igra.'

Osvrnuo se talijanski strateg i na Balotellijevu naviku pušenja cigareta, koju javno ne skriva.

'Pušenje? Ne, to nije moj problem. Ako Mario želi pušiti, to je njegov problem. Ako želi moje mišljenje, bolje mu je da prestane. Ali ako popuši 10 cigareta na dan i zabije dva gola u svakoj utakmici, onda je to bolje,' rekao je Mancini.

Jedan od najboljih napadača ovoljetnog Eura u Ukrajini i Poljskoj u novoj je sezoni postao tek treći Mancinijev izbor u napadu, iza Sergija Agüera, Carlosa Teveza i Edina Džeke, a usporila ga je i nedavna operacija očiju. No, Mancini inzistira kako vjeruje u zločestog dečka talijanskog nogometa kojeg su ovog ljeta željeli dovesti Milan, Inter, Juventus i PSG.

'Moje strpljenje za njega je bezgranično.'

Pred Cityjem je u nedjelju na Etihadu derbi protiv Arsenala u 5. kolu Premiershipa. Podsjećamo, krajem prošle sezone u travnju Arsenal je pobijedio City na Emiratesu 1-0 u utakmici u kojoj je Balotelli 'pocrvenio' zbog brutalnog starta na Bacaryja Sagnu, nakon čega je ozbiljno dovedena njegova budućnost među građanima u pitanje.

Zabije li ovoga puta Balotelli topnicima Mancini će biti među prvima koji će mu ponuditi cigaretu...