VEČER ZA PAMĆENJE

Manchester United u trijumfu u Parizu postavio dva rekorda; jedan je impresivan i vezan je uz klub, a drugi negativan i vrijedi za Ligu prvaka

21.10.2020 u 08:36

Bionic
Reading

Manchester United je u prvom kolu Lige prvaka slavio kod PSG-a u Parizu 2:1 te je usput postavio neke rekorde kluba, ali i samog natjecanja

'Crvenim vragovima' to je bila deseta pobjeda zaredom u gostima u svim natjecanjima što je novi rekord kluba. Osim ovog pozitivnog podatka za Manchester United, postoji i jedan negativan, a to je da je ovaj engleski premijerligaš od utorka klub s najviše autogolova u Ligi prvaka u povijesti.

Martialov autogol bio je deveti u najbogatijem nogometnom natjecanju iako to u ovom trenutku zvuči nevažno pošto je momčad s Old Trafforda uzela cijeli plijen.

  • +3
PSG - Manchester United, 1. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Podsjećamo, gosti su poveli u 23. minuti golom Brune Fernandesa iz jedanaesterca. Portugalac je zabio tek iz drugog prekršaja nakon što je Keylor Navas obranio njegov prvi udarac, no vratar pariškog sastava je unaprijed krenuo s linije pa je udarac ponovoljen. Kazneni udarac je skrivio Abdou Diallo oborivši Anthony Martiala.

PSG je izjednačio u 55. minuti Martialovim autogolom. Neymar je ubacio iz kornera, a Martial glavom zatresao vlastitu mrežu.

Daleko bolju igru ManU je okrunio novim vodstvom u 87. minuti lijepim udarcem Marcusa Rashforda s ruba kznenog udarca.