LOV NA TRI TROFEJA

Manchester City može zaraditi pravo bogatsvo, ako mu Modrić ne pokvari planove

11.05.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Lider engleskog prvenstva Manchester City zarađuje, ulaže, osvaja i tako u krug. Evo o kojim svotama je riječ.

Kada je u zaostalom dvoboju 28. kola engleske Premier lige između Manchester Cityja i West Hama (3-0) zabio gol Norvežanin Erling Haaland je ušao u povijest. Bio je to njegov 35. gol ove sezone u prvenstvu, čime je srušio Andyja Colea i Alana Shearera, koji su bili dosadašnji rekorderi Premier lige s 34 pogotka postignutih u sezoni 1993./94. (Cole) i 1994./95. (Shearer).

Priznao je da mu taj podatak nešto znači, ali i naglasio kako mu je cilj osvojiti trostruku krunu u debitantskoj sezoni u dresu Građana.

Sanjaju o tome i navijači, ali i vlasnici kluba jer bi se u tom slučaju u blagajnu slili silni novi koji bi opravdali ulaganja u super momčad kojom kormilari Pep Guardiola.

U Premier ligi Manchester City je prvi s bodom prednosti i utakmicom manje od Arsenala. U FA kupu ih od trofeja dijeli samo finalna utakmica odnosno pobjeda protiv gradskog rivala Manchester Uniteda. U Ligi prvaka Građani su u prvoj polufinalnoj utakmici u Madridu odigrali 1-1 te pred svojim navijačima imaju priliku osigurati ulazak u finale.

  • +6
Polufinale Lige prvaka: Real Madrid - Manchester City, 9.5.2023. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Engleski mediji javljaju da u eurima to zvuči ovako: naslov prvaka Engleske - 190 milijuna eura, naslov pobjednika Lige prvaka - 135 milijuna eura, osvajanje FA kupa - 4,5 milijuna eura ili ukupno 329,5 milijuna eura.

U slučaju osvajanje Lige prvaka odlaze i na Svjetsko klupsko prvenstvo pa svota dodatno može porasti za dodatnih 58 milijuna eura. Dobra zaliha za održavanje super momčadi na okupu i daljnje osvajanje trofeja.

Osim ako im npr. Luka Modrić i Real ne pokvari planove.