ZBOGOM, MEĐUGORJE

Mamićeva odluka; Dinamovci otkazali trening i krenuli kući

15.01.2014 u 12:49

  • +7

NK Široki - NK Dinamo

Izvor: Cropix / Autor: Branimir Boban

Bionic
Reading

Iako ih je po dolasku na hercegovačke pripreme dočekalo sunce, prema Zagrebu ih je ispratila kiša. Upravo zbog pljuskova i tmurna neba, stručni stožer na čelu s trenerom Zoranom Mamićem, ne želeći riskirati moguće ozljede, odlučio je otkazati jutarnji trening. Dečki iz maksimirske šume nakon doručka, fotografiranja, dijeljenja autograma i dobrih želja domaćina otputovali su prema Zagrebu

Kratak rezime mini priprema u Međugorju dao nam je Jerko Leko, dokapetan Dinama i uz Josipa Šimunića najstariji u momčadi. Nekima bi u modroj svlačionici njih dvojica mogli očevi biti. No tako ih ne tretiraju. Mladost ide sto na sat i već pokazuje kvalitetu.

'Odlični su dečki. Murić se predstavio u jako dobrom svjetlu, Pavičić je odličan, otprije su s nama Halilović i Brodić, tako da je sigurno kako Dinamo ima svijetlu budućnost, ali tu smo, naravno, i mi stariji koji smo sto posto u službi kluba i momčadi', govori Jerko Leko, koji sa 34 godine na leđima još uvijek može odgovoriti zahtjevima nogometa na visokom nivou.

Uskoro će Leko obilježiti jedan jubilej te odigrati svoju 200. utakmicu za hrvatskog prvaka.

'To mi je velika čast, nešto na što sam jako ponosan. Dinamo je ipak moj klub od malena', dodao je Leko.

El Arbi Hillel Soudani dijeli autogram


U Međugorju im je, kaže, bilo izvrsno. Od dočeka pa do plave noći i povratka u Zagreb. Odradili su zacrtano i, što je najvažnije, prošli bez ozljeda. Iznenadio ga je, dodaje, jako dobar Široki Brijeg protiv kojeg su slavili tek sa 1:0…

'Iako bez Vedrana Ješe iznenadili su me vrlo dobri Širokobriježani. Igraju izvrsno i sigurno se mogu boriti za sam vrh BiH lige. Posebno bih istaknuo mladog golmana Soldu. Sigurno ga čeka uspješna karijera', kaže Jerko koji je i na prijateljskom susretu uspio dobiti žuti karton. Bio je to jedini grublji start na utakmici.

'Ha ha, bilo je to za publiku, da ne zaborave, da se ne gube običaji', sa smiješkom zaključuje Dinamov dokapetan.

Hercegovina se nada kako se neće izgubiti ni običaj Dinamovih gostovanja. Prava je šteta, govore ovdašnji ljudi, što ove godine ni Dinamo ni Hajduk neće nastupiti na turniru Andrije Ankovića u Gabeli.