SLIJEPI HNS

Mamić vrijeđa, ali prijave i kazne nema

Bionic
Reading

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić dio medijskog prostora ne dobiva samo zbog uspješnog poslovanja, odnosno prodaje igrača, nego i zbog vrijeđanja svih koji ne misle kao on

Prvi čovjek hrvatskog prvaka u jednom od svojih emotivnih istupa nazvao je one koji vode mlađe selekcije 'polupismenim idiotima', a prema njemu su Ligu 16 izglasali kreteni. Iz HNS-a opet nema prave reakcije.

'Nisam upoznat s tom izjavom i ne vjerujem da je to rekao. Zdravko nekad govori figurativno, pa ako je nešto u tom smislu kazao, tako sigurno nije mislio. Sa svim tim ljudima je naglašeno dobar', rekao je za SN glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić. Na pitanje treba li ga prijaviti samo je ponovio kako ne vjeruje da je to Mamić izjavio.

Predsjednik Disciplinske komisije Mario Jutt ima drugačiji stav.

'Prijavi li ga netko, ima osnove da ga se kazni. Sukladno disciplinskom pravilniku i sportskom kodeksu ne smije omalovažavati i vrijeđati.'

Kako je Mamić već bio sankcioniran, u slučaju da ponovno bude prijavljen prijeti mu kazna od šest mjeseci zabrane obavljanja dužnosti u nogometu. Prije dvije godine se izvukao budući da je Disciplinska komisija odbacila dvije prijave Udruge prvoligaša vezane uz Mamićeve uvrede na račun suca Svilokosa i same udruge kojoj je na čelu bio Igor Štimac.