'MODRI' OTPUTOVALI

Mamić: Više ni velikima ne idemo na klanje

26.09.2011 u 10:25

Bionic
Reading

Dinamo je otputovao na prvu gostujuću utakmicu u Ligu prvaka. Nakon minimalnog poraza od Reala u Maksimiru, 'modri' su prilično optimistično poletjeli za Lyon (utakmica je u utorak u 20.45 sati)

Pred novinarske mikrofone prije polaska su stala braća Mamić.

'Idemo odigrati najbolje što možemo, napraviti dobar rezultat,' uobičajeno je počeo sportski direktor svjestan da to neće biti lako, da je Lyon, pogotovo preko Bastosa i Gomisa, izuzetno opasan.

Bespredmetno je govoriti o kvaliteti Lyona, kontuinuitetu njihova igranja u Ligi prvaka. Zasluženo su tu gdje jesu, a na nama je da im probamo pomrsiti račune i vratimo se zadovoljni u Zagrebu,' dodao je Zoran Mamić.
Što bi bio dobar rezultat?

'Sve osim poraza, koliko god je sportski nadati se najboljem, pobjedi, mi imamo kvalitetu, treba malo sreće, malo lošiji dan suparnika,' zaključio je mlađi Mamić.

Onaj stariji uobičajeno je došao u zagrebačku zračnu luku posljednji, no ne i s manje optimizma.

'Ne znam zašto, ali rijetko kad sam s ovakvim veseljem išao na put, iako je Lyon najbolja francuska momčad svih vremena, mislim da možemo govorit o nikad jačem Dinamu. I moguća su sva tri znaka, prvi put idemo s realnom podlogom, uvijek je bila nada, pa što Bog da, ali sad je realno od Dinama očekivati dobar rezultat, a to je ne izgubiti,' u dahu je ispričao Zdravko Mamić.

U prošlom kolu francuskog prvenstva Caen je pokazao da je Lyon moguće pobijediti.

'Činjenica je da je Lyon lider francuske lige, ali može se igrati s njima. Iako smo s Francuzima imali dosta loših iskustava, ne bih želio izazivati sreću, ali ovdje smo dobili Auxerre 3:1 pa ispali, pa smo ih dobili tamo, a doma ispali. Zadnji susret s Francuzima bio je Rennes, igrali smo tamo 1:1, dakle, može se igrati s njima. Vjerujem u ovu momčad i u Krunu Jurčića. Znate što posebno veseli, kako god mi prošli u Lyonu, ali Dinamo u svaku utakmicu, pa bio to Real Madrid, Lyon ili Ajax ide s ciljem da pobjedi, ne idemo samo probati nešto ugrabiti, ni k velikima ne idemo na 'klanje'.'

Bi li bili zadovoljniji da igra Šimunić, kako se sada čini, bit će na klupi?

'Uvlačite me u područje koje nije moje, igraju oni koji su najbolji. To i je kvaliteta Dinama, imamo mogućnost promjene igrača, taktičkih varijanti i to je bogatstvo. Da imamo devet igrača kukali bi da nam fale dva, a mi smo na svakoj poziciji duplirani. Dinamo ne ovisi o ili dva igrača, bolje ili lošije raspoloženom. Tako i po pitanju Joa, on je naša snaga, on nije sporan nimalo,' zaključio je izvršni dopredsjednik.