A NEKI SU I LEGENDE

Mamić napokon otkrio o kojim se strancima još razmišljalo

03.09.2013 u 15:31

Bionic
Reading

Dinamo je u utorak napokon (i) službeno predstavio novog-starog trenera, Branka Ivankovića. No dugo je u zraku visjelo ime stranca kojeg je Zdravko Mamić najavljivao nakon zagrebačkog poraza od bečke Austrije

Nakon Dinamova poraza od Austrije i odluke da Kruno Jurčić više ne bude trener, Zdravko Mamić nazvao je Branka Ivankovića, ali ga je varaždinski trener zamolio za 'time-out'. Razočaran njegovom prvotnom 'odbijenicom', Mamić je izjavio kako će na klupu dovesti stranca. I krenule su spekulacije pa su tako na klupu trebali sjesti Magath, Schaaf... No Zoran Mamić, Dinamov sportski direktor, otkrio je tko je uistinu bio u njihovim planovima.

'Bilo je najavljivano, ali ja sam rekao već tada da su moji favoriti dva stranca i jedan domaći trener i jako sam sretan da je taj domaći ovdje kraj nas. Imamo situaciju s imenima, koji bi kratkoročno puno pomogli, ali jako puno koštaju. No pitanje je koliko bi bili motivirani. Bilo je puno imena i po novinama, ali kada bi se povukli u uži krug, analizirali smo njemačke trenera vani, Schustera i Heynckessa. Samo su oni imali uspjeha u inozemstvu, dok ostali nisu imali uspjeha i onda smo od trenera Nijemca odustali. I našli smo puno stvari koje je teško ostvariti. Mogu vam otkriti da sam samo s dvojicom ozbiljno razgovarao, a to su bivši trener Ludogoreca Ivajlo Petev te László Bölöni. Ja sam s Brankom surađivao dva puta, i pod tim njegovim vodstvom Dinamo je igrao odlično. U drugom mandatu je bio također uspješan, s manjim razilaženjima oko nekih igrača', otkrio je Zoran Mamić.