TUDOR ZADOVOLJAN

Mamić nakon ispuštene pobjede: Nisam ja za trenera!

01.12.2013 u 18:02

  • +8

Navijači na utakmici GNK Dinamo - HNK Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Dinama u derbiju 18. kola MAXtv Prve lige odigrali 2:2 s Hajdukom, treneri obje momčadi složili su se u jednom: pobijedio je nogomet!

Trener Hajduka Igor Tudor sijao je od zadovoljstva nakon neriješenog rezultata u Maksimiru. Podsjetimo, Hajduk je u 9. kolu MAXtv Prve lige nadigrao u Poljudu Dinamo sa 2:0.

'Čestitke moji igračima, ali i igračima Dinama. Odigrali smo dobru utakmicu, a moram reći kako je i Dinamo bio jako dobar. Dinamo me ugodno iznenadio i mislim da je publika mogla uživati ovdje na stadionu, ali i uz male ekrane. Pobijedio je nogomet. Zadovoljan sam bodom kojim smo na neki način spasili prvenstvo. Golom u posljednjim trenucima susreta nagrađeni smo za otvorenu i napadačku igru', kazao je Tudor.


Trener Dinama Zoran Mamić bio je nezadovoljan nakon utakmice, što je i logično jer su ga sekunde dijelile od pobjede:

Najavili i Kup

Već u srijedu (Arenasport 3, 18h) u Maksimiru Dinamo i Hajduk igraju u kupu Hrvatske. Treneri tu utakmicu vide ovako:

'Očekujem novu priču jer u nogometu nema reprize, dakle, čeka nas nova utakmica. Nije bilo tajni prije ove utakmice pa neće ni u srijedu. U nogometu odlučuje puno faktora, ali i sreća. Želim da ljudi uživaju', kazao je Tudor.

Trener Dinama Zoran Mamić o utakmicama u srijedu je rekao:

'Očekujem dvije dobre utakmice i želja nam je da ostvarimo rezultat za relativno miran uzvrat. Znamo da nećemo sve riješiti u prvoj utakmici. Cilj je sada dobro se odmoriti i nakon toga idemo u nove pobjede', kazao je Mamić.

'Čestitke jednoj i drugoj momčadi na dobroj igri. Publika je vidjela četiri gola, a uz to je bilo i lijepih šansi. Na tribinama nije bilo problema i mislim da je pobijedio nogomet', kazao je Mamić.

O samoj igri, s naglaskom na završnicu utakmice, Tudor je kazao:

'Zadnjih 15 minuta mogli smo doći i do pobjede, ali to ne bi bilo realno. Dinamo je imao veći posjed lopte, što je i logično jer igra kod kuće i kao što sam prije rekao, ima kvalitetnije pojedince. No, nogomet je timski sport i vrlo specifičan. Protiv Dinama sada imamo pobjedu kod kuće i sada neriješeno. Idemo dalje', dodao je Tudor.

Nezadovoljni Mamić pokušao je biti duhovit nakon što je ispustio čistu pobjedu:

'Vrti mi se jedna misao po glavi, a to je kako definitivno neću biti trener, jer sam se rodio bez trenerske sreće. Izgubio sam u završnici protiv Austrije, zatim protiv Černomoreca, a sada sam i ovdje ispustio pobjedu. Malo šale ne škodi, haha. Moram reći da mi je žao što u posljednjih 15-20 minuta nismo napravili što smo željeli. Nismo se željeli povući i dozvolili smo Hajduku da visokim loptama stvara nervozu, a iz takve situacije su i postili gol za 2:2. Na tome moramo raditi', kazao je Mamić.

'Opet smo primili gol iz prekida. Upozoravali su nas posebno na prekide, ali opet smo dobili gol iz takve situacije. Žao mi je što nismo upisali pobjedu, no nadam se da ćemo već u srijedu imati šansu da se iskupimo u Kupu Hrvatske', kazao je Duje Čop nakon utakmice.

Danas jedan od najboljih igrača u redovima hrvatskog prvaka Arijan Ademi žali za ispuštenom pobjedom, te najavljuje uspjeh u srijedu u Kupu.

'Žao mi je zbog toga što nismo uspjeli večeras odnijeti sva tri boda i pomalo sam razočaran remijem jer mislim da smo trebali pobijediti. Zadnji pogodak opet nam je stigao na isti način kako najčešće primamo golove, ili korner ili neko napucavanje, ubacivanje glavom i onda gol. Ne znam zbog čega je to tako, dobro smo igrali večeras, mislim da su svi koji su gledali utakmicu mogli uživati u lijepom i borbenom nogometu. U srijedu ćemo također dati sve od sebe i pokušati osigurati pobjedu', poručio je Ademi.

Sve golove pogledajte ovdje