LJUTNJA U HAJDUKU

Maleš: Šimunić me razočarao kao čovjek

31.08.2011 u 15:53

Bionic
Reading

Hajduk je izgubio bitku za Josipa Šimunića koji je izabrao Dinamo, a takav razvoj događaja nije se svidio predsjedniku Hajduka Hrvoje Malešu

Nakon što je Josip Šimunić na Braču potvrdio da je iz sportskih razloga prihvatio ponudu Dinama, a ne Hajduka jer želi igrati Ligu prvaka, priopćenjem se oglasio razočarani predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš.

Maleš do posljednjeg trenutka nije vjerovao u mogućnost Šimunićevog transfera u Dinamo, a ni u priopćenju nije krio razočaranje reprezentacijskim stoperom koji je, po njemu, izigrao dogovor.

Priopćenje predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša prenosimo u cijelosti:

'Duboko sam razočaran Šimunićem kao čovjekom koji je dao riječ, dogovorio dolazak u Hajduk, jučer kaže da ne želi biti uzrok podijele Hrvatske na dva djela, a zatim potpiše za Dinamo. Ovo otužno stanje u hrvatskom nogometu trajat će dok god nadležne institucije budu dopuštale da u HNL-u sve ima svoju cijenu, kao što je očito ima i Šimunićev obraz.'

Sasvim sigurno da Šimunićev potez neće biti dobro prihvaćen među navijačima 'bilih', vjerojatno ćemo već na derbiju 10. rujna svjedočiti njihovoj reakciji, no ni priopćenje predsjednika Maleša sasvim sigurno ne pridonosi smirivanju tenzija. Ljubav je jedno, a posao i interesi nešto posve drugo, morao je to Maleš naučiti i prije nego što je sjeo na mjesto predsjednika Hajduka.

Ako ima razloga sumnjati u neke sudačke odluke i zakulisne radnje u HNL-u, nema pravo osporiti igraču da izabere sredinu u kojoj će nastaviti karijeru.