BRIGO MOJA...

Maksimir se raspada, malotko mari!

26.03.2010 u 16:03

Bionic
Reading

Cijeli dan trajalo je iščekivanje komentara gradskog ureda za informiranje o tome što Milan Bandić misli o propadanju stadiona Maksimir, a na kraju, nakon višesatnih poziva, dobili smo općenitu izjavu da će sve biti OK

Desetine milijuna utrošenih eura tek su mali dio od ukupno potrebnih sredstava za dovršetak megalomanskog projekta stadiona Maksimir. I vrapcima na grani odavno je jasno da od te ludosti neće biti ništa, no pitanje je zašto se onda ne poduzmu konkretni koraci i od maksimirskog rugla napravi mjesto koje je barem sigurno za okolinu.

Otpadanje ploča i pločica sa zidova nije nikakva novost, događa se to već neko vrijeme, no očito je da netko mora stradati da bi se stvari pomaknule s mrtve točke. Zdravko Mamić, istina, već mjesecima uporno upozorava na to, no iz Grada i ureda gradonačelnika jednom godišnje tek se oglase o nekakvom fantomskom referendumu koji je predviđen za rujan. I uvijek je u pitanju neki rujan, najčešće onaj iduće godine.

U želji da što točnije prenesemo pravo stanje stvari, tko se i koliko brine o Maksimiru, odgovore smo potražili kod gradonačelnika Milana Bandića. Samo višesatno dosađivanje novinara tportala rezultiralo je da na kraju dana gradski Ured za informiranje pošalje na adrese svih medija Bandićev komentar. Mi ga prenosimo u cijelosti:

'Činjenica je da početak problema maksimirskog stadiona datira iz vremena prije preuzimanja odgovornosti upravljanja gradom ove gradske vlasti. Mi nastojimo anulirati dugogodišnji nemar i umanjiti neminovnu štetu. U zadnjih mjesec dana moj tim i ja održali smo dva sastanka s ljudima koji su na međunarodnom natječaju dobili posao dovršetka stadiona i za kojih mjesec dana izaći ćemo u javnost s punom informacijom.

Poznato je da sam ja za dovršetak stadiona u Maksimiru, poznato je i to da sam predložio referendum kojim bismo građane uključili u tu, za grad važnu, odluku, a poznato je također da je tu inicijativu odbila Gradska skupština grada Zagreba.

Sada preostaje iznalaženje modela u okviru zakonskih propisa Republike Hrvatske, o tome kako ići u realizaciju dovršetka maksimirskog stadiona, i to u tri etape. Znači, prvo izgradnja stadiona na Kajzerici i u isto vrijeme konzerviranje Maksimira radi sprečavanja daljnjeg propadanja. Kad Kajzerica bude dovršena, Dinamo bi mogao igrati na tom stadionu do završetka radova na stadionu na Maksimiru. To je put i način na tragu kojega intenzivno radimo.'