SAMO OPUŠTENO

Majer o Kovačevoj ulozi u svom transferu, a Gvardiol ostao u čudu: Nisam znao to za Kovačića...

05.09.2023 u 17:43

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dvije su utakmice kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. godine. U petak na Rujevicu dolazi Latvija, a potom Hrvatska u ponedjeljak gostuje u Armeniji. Dalićevi izabranici od utorka su na Kvarneru, svjesni da na kiks nemaju pravu.

Predstojeće utakmice najavila su dva igrača koja su ovog ljeta promijenili klubove. A to su Joško Gvardiol, koji je iz RB Leipziga preselio u Manchester City, odnosno Lovro Majer, koji je iz Rennesa stigao u Wolfsburg.

Gvardiol, najskuplji branič svijeta i novi adut Pepa Guardiole, kazao je:

'Osjećaj dolaska u reprezentaciju je isti jer velika je privilegija biti član Vatrenih. Uvijek dolazim sretan, pogotovo što sam zadnji put morao otići zbog ozljede', prenose Sportske novosti.

Dobio je priliku raditi s Pepom, koje su njegove posebnosti?

'Puno sam puta rekao da mi je velika čast raditi s Guardiolom, nažalost nije ga bilo zadnja dva tjedna, imao je teškoće s leđima, dobro se oporavlja. U tjedan dana što smo surađivali dosta me toga naučio i uputio, a bit će sve bolje'.

O utakmicama reprezentacije je kazao:

'Moramo ući maksimalno ozbiljno i pobijediti u petak, ali u potom u ponedjeljak'.

O kolegama je rekao:

'Drago mi je što su neki napravili transfer, pogotovo Lovro Majer jer znam koliko je želio promijeniti okolinu. Vjerujem da će se nametnuti u Njemačkoj. Meni je oduvijek bio sam igrati u Premier ligu. Shvatio sam da je vrijeme za napraviti stepenicu više, odlučio sam se za to jer nikad ne znaš hoće li doći ponovno takva prilika, Mateo Kovačić je uz mene, bit će mi zato puno lakše, nadam se da ćemo napraviti isti rezultat kao prošlfe sezone'.

U Superkupu sa Sevillom imao je 72 dodavanja na suparničkoj polovici terena..

'Nisam znao taj podatak. To je očekivano kad igraš u Cityju. Vrhunski suigrači oko tebe olakšavaju ti posao i možeš se prepustiti igri'...

Je li to što nije igrao u Ligi nacija pojačalo glad za nastupom u hrvatskom dresu?

'Nije mi drago što sam već nekoliko puta izostao s Lige nacija, svaki se put potrebi ozljeda ili operacija. Zadnji sam put bio jako žalostan, ozljedu sam vukao sa Svjetskog prvenstva, sretan sam što sam ovdje, glad je u meni kao i svaki put kad dođem u reprezentaciju'.

Lovro Majer u ponedjeljak je s Bubašvabama osvojio naslov na Street Football turniru, svladavši u finalu s Bornom Sosom i Andrejom Kramarićem Trio gušti u sastavu Modrić- Kovačić- Brozović. A govorio je i o transferu iz Rennesa u Wolfsburg:

'Pružila se prilika za transfer u Wolfsburg, smatrao sam da je vrijeme za novi iskorak i izazov, dobro je krenulo, igrao sam prve tri utakmice, dvije smo pobijedili. Zadovoljan sam. Treba biti i bolje, bit će bolje, nakon prilagodbe'.

Kako mu je raditi s Nikom Kovačem?

'Bio je jedan od glavnih razloga što sam došao tamo, a to što traži disciplinu nije problem, nikad nije bio, vjerujem da će me podići na veći visinu'.

Destorica su Vatrenih promijenili klubove.

'Najbitnije je za svakoga od nas da smo zadovoljni., da dolazimo s minutama u nogama, tada smo bolji i u reprezentaciji. Vjerujem da ćemo svi dalje napraviti lijepu sezonu'.