ODGOVOR ČELNICIMA

Ma kakvi 'kamioni i avioni'; Kalaica od Dinama traži samo ovo...

16.01.2016 u 10:06

Bionic
Reading

Dinamov prvi sastav, kojem je trener Zoran Mamić priključio i nekoliko mladih igrača koji su izborili nastup u juniorskoj Ligi prvaka u proljetnom dijelu sezone, otputovao je na pripreme u Rovinj

Dinamov trener poveo je svoje igrače na pripreme. Na popisu Zorana Mamića 33 su igrača, koje su smjestili u dva autobusa, a to su: Eduardo, Ježina, Šemper, Matel, Stojanović, Taravel, Sigali, Benković, Schildenfeld, Soldo, Goncalo, Musa, Pivarić, Sosa, Antolić, Machado, Ćorić, Šovšić, Pavičić, Knežević, Fintić, Borovec, Moro, Gojak, Pjaca, Rog, Olmo, Soudani, Brekalo, Lovren, Fernandes, Hodžić i Henriquez.

Dakle, među njima su i 'klinci', Soldo, Brekalo, Sosa i Moro, od kojih se u budućnosti očekuje puno, ali i koji su već potpisali profesionalni ugovor s klubom.

Kvalitetom koju je prezentirao od svoje pete godine, kada je još kao 'vrtičanac' stigao u Maksimir, te sjajnim igrama u Dinamu, ali i svim mlađim kategorijama hrvatske nogometne reprezentacije, u kojoj je čak nosio i kapetansku vrpcu, među njima se trebao naći i Branimir Kalaica

Međutim, na popisu ga nema jer, kako prenose neki mediji, zbog enormnih zahtjeva, a koji se razlikuju od potraživanja njegovih vršnjaka, s klubom nije potpisao profesionalni ugovor i morao je ostati u Zagrebu. Doduše, iz GNK Dinama poslali su nam nešto drugačiji odgovor na upit zašto Kalaica nije u kadru.

'Istina je da Branimir nije s nama u Rovinju, ali isto tako nije ni do sada bio u kadru prve momčadi. Trener je prije odlaska na pripreme rekao kojih devet juniora ide s nama i oni su svi tu', rekla je Sandra Špičić, glasnogovornica maksimirskog kluba.

U obitelji Kalaica posve drugačije tumače ovu situaciju.

'Nažalost, Branimir je ostao u Zagrebu, gdje će trenirati s mlađim kategorijama. No pisali su mediji da želimo 'avione i kamione', ali to apsolutno nije istina i želimo to demantirati. Jedino što smo željeli jest da se u ugovor stavi visina odštetne klauzule. Branimir je za ovaj klub i ovaj grb spreman igrati za nula kuna. Moram naglasiti da nije korektno od kluba izlaziti u medije dok pregovori traju, a ako postoje kakvi upiti klubova za igrača, želimo kao obitelj sudjelovati u odluci zajedno s klubom. Budući da je igrač bez menadžera, njegov interes štitimo mi roditelji i ne vidim razloga za bilo čiju ljutnju na obitelj. Mi nismo zatvorili vrata dogovoru i nadamo se da će ova sapunica brzo završiti', rekao je za tportal.hr Branimirov otac Marijan.

Inače, stipendijski ugovor iznosi dvije tisuće kuna mjesečno, a kako nam je otac rekao, Branimir je takav iznos pristao staviti i u ugovor. Branimiru, osim što je izmakao odlazak na pripreme sa seniorima, zbog ovog nesporazuma uskraćeno je i treniranje s B momčadi, već će trenirati s juniorima. Ono što je zanimljivo, od devet juniora koji su otišli za Rovinj, Kalaica je na testiranjima bio među najboljima.

Ovo je svakako situacija u kojoj bi vaš sin mogao ispasti najveća žrtva?

'Naravno. Njemu je svakako najteže jer svi znaju s koliko je ljubavi dolazio u ovaj klub, od svog najranijeg djetinjstva, i koliko je radio kako bi jednog dana napokon zaigrao za prvu momčad. Njemu je Dinamo sve i još uvijek mašta o svome nastupu za seniore. Međutim, sada ne znamo kako će se cijela priča razvijati.'

Dakle, obitelj Kalaica će i dalje strpljivo osluškivati vijesti iz Maksimira te se nada pomirljivom završetku ove neugodne situacije, u kojoj bi izgubili i Dinamo i mladi talentirani nogometaš. Naime, 1. lipnja kada Kalaica napuni 18 godina, mogao bi gotovo besplatno napustiti klub. S druge strane, Kalaici je u ovoj fazi neophodno igranje utakmica, a ako bude 'zamrznut', njegov talent će stagnirati.