TRENER CIBONE

Lutz o novoj ulozi genijalca Šarića i problemima

17.01.2013 u 10:26

Bionic
Reading

Trener Cibone Danijel Lutz u razgovoru za tportal otvoreno govori o problemima s kojima se klub suočava, ali i o 18-godišnjem megatalentu Dariju Šariću

Nakon što je na klupi Cibone naslijedio Veljka Mršića 33-godišnji Lutz ostvario je dvije pobjede u ABA ligi te jednu u Kupu Krešimira Ćosića.

Pogled na ljestvicu, gdje se Cibona nalazi u donjem dijelu, sugerira kako je u klubu iz Savske atmosfera prilično narušena.

danijel lutz
'Imamo dužnost i obavezu prema navijačima da se borimo za trofeje u ostalim natjecanjima.'

'Voditi Cibonu je ogroman privilegij, ali i pritisak koji iziskuje puno energije i rada. Nije tajna kako Cibona trenutno nije u najboljoj situaciji i to samo po sebi nosi dodatnu tenziju', kazao je Lutz

Na pitanje koliko je današnja Cibona drugačija od one koja je s trenerom Veljkom Mršićem krenula u sezonu rekao je:

'Kad se promjene događaju momčad je drukčija, a i trenerska se filozofija mijenja od trenera do trenera - pa tako i moja. Ciboni se dolaskom Šarića dogodila sjajna stvar. Kod njega je vidljiva enormna radna etika, on plijeni pažnju medija i navijača.' Lutz će u utakmicama koje slijede zasigurno više koristiti Šarića na mjestu organizatora igre.

HRVATSKE NBA NADE

'Šarić je najbolji igrač u svom godištu i svojim radom neće moći ignorirati NBA. Tu su još sjajni šuter Bojan Bogdanović te Ante Tomić koji nevjerojatnom inteligencijom dominira u Barceloni.'

'Želja je da Šarić bude taj koji donosi odluke, da bude igrač koji na kraju utakmica ima loptu u rukama kako bi donio kvalitetne stvari', dodao je Lutz koji je i sam primijetio nevjerojatno velik broj skauta i menadžera na utakmicama otkada je 209 cm visoki Šarić počeo igrati za Cibonu.

U video intervjuu koji imate prilike vidjeti u prilogu Lutz još govori o podršci Uprave kluba koja ulaže enormne napore u uređenje dvorane i stabiliziranja kluba, zatim o odlasku Tomislava Zubčića te nadolazećoj A-1 Ligi za prvaka.

Intervju: Danijel Lutz (trener Cibone)