NBA TRŽNICA

Luol Deng završio u Clevelandu, a Andrew Bynum u Chicagu!

08.01.2014 u 09:14

Bionic
Reading

NBA momčad Chicago Bullsa poslala je svoga dosadašnjeg krilnog košarkaša Luola Denga (28) u Cleveland, a u zamjenu je dobila 26-godišnjeg centra Andrewa Bynuma

Podsjetimo, Cavaliersi su nedavno suspendirali Bynuma zbog neprimjerenog ponašanja, a osim njega, Chicagu su dali i jedan 'pick' prve runde drafta, te dva 'picka' druge runde. Deng je prošle dvije sezone bio sudionik All-Star utakmice, ali kako bi na kraju sezone postao slobodan igrač, Bullsi nisu htjeli riskirati da ga ostanu bez ičega. Ove je sezone povremeni britanski reprezentativac bio na prosjeku od 19 koševa.

Bynum je prije Clevelanda igrao za LA Lakerse, a prošlu je sezonu proveo u Philadalphiji, ali zbog problema s koljenom nije odigrao nijednu utakmicu. S Cavaliersima je potpisao dvogodišnji ugovor, ali je brzo došao u sukob s vodstvom kluba. Očekuje se kako će Bullsi odmah otpustiti Bynuma (imao je garantoran ugovor do 7. siječnja) kako bi napravili prostor na salary cupu za veliku zvijezdu.

Zanimanje za njega pokazali su i LA Lakersi koji su ponudili Paua Gasola, ali ponuda Chicaga je očito bila kvalitetnija za Cavse.