Logo (1)

šest od šest

Luka Stepančić u zadnjem napadu osigurao Hrvatskoj pobjedu i nastavak stopostotnog niza

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 20.01.2020 23:09
  • Objavljeno 20.01.2020 u 17:33
Bionic
Reading

Nakon pobjede nad Njemačkom i osiguranog plasmana u polufinale europskog rukometnog prvenstva, hrvatski su rukometaši ovog ponedjeljka imali ogled protiv Češke bez ikakvog rezultatskog imperativa. U neizvjesnoj završnici Hrvatska je upisala još jednu pobjedu (22:21) a strijelac pobjedničkog gola tri sekunde prije kraja bio je Luka Stepančić

Hrvatski su rukometaši u subotu odradili veliki posao i pobjedom nad Njemačkom 25:24 osigurali su plasman u polufinale europskog prvenstva. Naravno, rezultatski rasterećeni, hrvatski su rukometaši pod vodstvom Line Červara protiv Češke mogli i igrati nešto ležernije, odnosno odmarati igrače kojima je trebao predah. Među njima su bili i ozlijeđeni Luka Cindrić te Luka Stepančić, koji je imao manjim problema s gležnjom.

Bila je to prilika da od prve minute krenu Matej Hrstić, Josip Šarac, David Mandić... I dobro su se dečki snašli, jer upravo njihovim golovima Hrvatska je stigla do vodstva 5:3.

Međutim, Češka je solidna reprezentacija, koja je u ovakvom odnosu snaga bila posve ravnopravna, pa se do sredine poluvremena prednost mijenjala malo na strani naših, malo na strani Čeha.

Mandić je zabio za izjednačenje 7:7, a potom su Marić, Šarac i Mamić odveli Hrvatsku do 10:8.

Razigrao se i Matej Ašanin, koji je u završnici prvog poluvremena skupio šest obrana, te je bio i najzaslužniji što je prednost (11:9) nakon prvih 30 minuta bila na strani naših rukometaša.

  • +19
Hrvatska - Češka, Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska je drugo poluvrijeme otvorila golom Mamića, no zbog prijestupa mu nije bio priznat. Mandićev gol suci pak nisu imali razloga poništiti te je Hrvatska prvi put imala i tri gola prednosti (12:9). Nadovezao se i Brozović za 13:9.

Tomaš Mrkva razbranio se na golu Češke, a njegovi su suigrači s tri vezana gola došli na samo 'minus 1' (12:13). Jakub Hrstka bio je taj koji je 'bušio' Ašanina.

Ipak, Matej Ašanin iskazao se u 45. minuti kada je zaustavio udarac Zdrahale sa sedam metara i spriječio izjednačenje, a potom je i Stepančić iz kontre podigao na 'plus dva' (16:14).

Pri rezultatu 16:16, u situaciji kada je Hrvatska trebala izvesti sedmerac, na parketu bečke dvorane pojavio se i Domagoj Duvnjak. Kapetan je zabio gol, uslijedile su ovacije, ali ubrzo je Zdrahala pogodio za 17:17.

Veliku prigodu pred golom Ašanina imao je Tomaš Čip, no njegov je udarac odsjeo na vratnici, a onda je Vlado Matanović zabio svoj prvi gol i ostavio Hrvatsku u prednosti (18:17).

Osmom obranom Ašanina u 50. minuti, Hrvatska je dobila priliku da poveća prednost što je Marko Mamić i iskoristio (20:18).

Stepančićevim golom za 21:19 i s dvije Ašaninove obrane u 58. minuti, Hrvatska je mogla puno mirnije riješiti utakmicu. No, Hrtsićev udarac završio je na vratnici, a Hrstka je smanjio na 20:21 te smo u završnici imali rezultatsku neizvjesnost. Na svu sreću, bez drame, jer o ovom rezultatu nije ništa ovisilo. Potom je i Mandićev udarac s krila zaustavio Mrkva, a Patzel je 20-tak sekundi prije kraja zabio za 21.21.

Ipak, tri sekunde prije kraja, Stepančić je stigao na sedam metara i u skoku zabio za pobjedu 22:21.

Marko Mamić je sa pet pogodaka predvodio strijelce naše reprezentacije. Po tri pogotka postigli su Luka Stepančić, David Mandić i Marino Marić, a po dva Josip Šarac, Matej Hrstić i Vlado Matanović. Vratar Matej Ašanin imao je deset obrana.

Češku reprezentaciju je sa sedam pogodaka predvodio Ondrej Zdrahala, a najbolji pojedinac bio je vratar Tomaš Mrkva sa 12 obrana.

Posljednju utakmicu u skupini Hrvatska igra u srijedu od 16 sati protiv Španjolske.

Europsko prvenstvo
Skupina 1
HrvatskaČeška22:21
BjelorusijaŠpanjolska28:37
AustrijaNjemačka22:34
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Španjolska44008
2.Hrvatska44008
3.Njemačka42024
4.Austrija41032
5.Bjelorusija41032
6.Češka40040
Sljedeće utakmice
22.1.HrvatskaŠpanjolska
22.1.AustrijaBjelorusija
22.1.ČeškaNjemačka
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal