NAKLON DO PODA

Luka Modrić na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ispisuje hrvatsku nogometnu povijest; kapetane, svaka čast!

24.03.2021 u 20:45

Bionic
Reading

Početak kvalifikacijskog puta za Svjetskog prvenstvo u Kataru pamtit će i Luka Modrić (35) koji se utakmicom u Ljubljani izjednačio s bivšim kapetanom Darijom Srnom po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju

Realov veznjak poveo je našu nacionalnu vrstu u boj za još jedno veliko natjecanje, a u kojem će on postati rekorder po broju utakmica u hrvatskom dresu. Kada je sudac dao znak za početak dvoboja između Slovenije i Hrvatske, kapetan je upisao 134. nastup te se tako izjednačio sa još jednim legendarnim kapetanom Vatrenih Darijom Srnom. Za tri dana (subota, 18 sati) Hrvatsku očekuje susret sa Ciprom pa Modrić ima priliku postati samostalni rekorder.

Modrić je svoj reprezentativni put počeo 1. ožujka 2006. prijateljskim okršajem protiv Argentine u Baselu u kojem smo slavili 3:2. I od tada je nezamljenjiv kotačić u nacionalnoj vrsti. Uz 134 nastupa dao je i 16 golova, a najveći uspjeh mu je svjetsko srebro iz Rusije 2018.

'Svaki put kad dođe u reprezentaciju, on je sretan i zadovoljan. Luka je čudo. Pravi je profesionalac i znam da će i za Hrvatsku biti na razini na kakvoj je u Realu. Nadam se za dobrobit hrvatskog nogometa da će Luka s nama ostati do Katara', poručio je Zlatko Dalić.

  • +50
Slovenija - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2022. u Kataru Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Kada su novinari u listopadu prošle godine pitali Modrića koliko će još igrati za reprezentaciju on je bio jasan:  'Ne bi tu stavljao nikakve granice niti bih davao nekakve najave. Idem utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo kako ću se osjećati fizički, mentalno. Uživam i dalje u reprezentaciji i vidjet ćemo dokad će to trajati...'