MINISTAR POTVRDIO

Luka Modrić još od siječnja pod istragom poreznika!

15.12.2016 u 20:52

Bionic
Reading

Španjolski ministar obrazovanja, kulture i sporta Inigo Mendez rekao je kako porezni inspektori dobro rade istražujući nogometaše osumnjičene za utaju poreza u Španjolskoj, među kojima je hrvatski kapetan Luka Modrić, poručivši kako će 'svi koji ne poštuju zakon biti istraženi'

'Porezna uprava godinama efikasno i profesionalno radi u obrani općeg interesa. Primijetili ste njihov rezultat. To će se nastaviti', rekao je Mendez na novinskoj koferenciji nakon ministarskog sastanka u Madridu.

Porezna policija istražuje nekoliko nogometaša eurpskog prvaka Real Madrida, uključujući veznog igrača Luku Modrića, zbog izbjegavanja plaćanja poreza na prihod od reklama i sponzorskih ugovora.

Dnevne novine El Mundo objavile su dokument porezne uprave prema kojem je 18. siječnja otvorena istraga protiv Modrića koji u Luksemburgu ima poduzeće Ivano SARL preko kojeg prima novac od sponzora i reklama.

Te su novine jedan od 12 europskih medija koji zajednički objavljuju povjerljive dokumente i informacije koje im distribuira portal Football Leaks. Porezna uprava je u ponedjeljak zatražila od izdavača El Munda sve dokumente i podatke o 37 osoba iz svijeta nogometa čija su imena izašla preko Football Leaksa, kao pomoć u istrazi.

'U Španjolskoj su svi građani jednaki pred zakonom a plaćanje poreza njihova obveza. Jedina razlika koju radi porezna uprava je između onih koji poštuju zakon i onih koji ga ne poštuju', rekao je Mendez.

'Oni koji ga ne poštuju bit će istraženi'.

Mendez je ujedno i glasnogovornik vlade desnog centra koja je prošli mjesec dobila novi četverogodišnji mandat.