bilo je to bolno

Luis Suarez prvi put nakon velike blamaže protiv Liverpoola, opisao u kakvom su stanju bili igrači Barcelone

15.06.2019 u 11:16

Bionic
Reading

Pred reprezentacijom Urugvaja dvoboji su na Copa Americi, što će ujedno biti i prvi nastup Luisa Suareza u službenoj utakmici nakon što je s Barcelonom ispao u Ligi prvaka

Luis Suarez odigrao je u međuvremenu jednu prijateljsku utakmicu za reprezentaciju, ali zadnji službeni nastup bio mu je uzvrat protiv Liverpoola u Ligi prvaka. Nakon što je s Kataloncima doživio šok, otišao je na operaciju koljena.

Katalonci su u prvoj utakmici slavili 3:0 ali su u uzvratu, na Anfieldu poraženi s 4:0 i ispali su iz natjecanja u kojem su slovili za jednog od najvećih favorita. Bio je to jedan od najtežih poraza u karijerama igrača Barcelone, a to se posebno odnosi na Suareza. Urugvajac nije dočekan baš najbolje na Anfieldu iako je s dosta uspjeha nekada nosio dres Redsa.

No, zbog proslave gola iz prve utakmice dočekan je zvižducima, a navijači Redsa proslavljali su svaku njegovu pogrešku na terenu.

  • +12
Liverpool - Barcelona (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Nakon nekoliko tjedana, Suarez je konačno smogao snage i komentirao je tu utakmicu, uz nevjerojatno priznanje. 

'Dani u Barceloni nakon te utakmice za mene su najgori trenuci u životu i karijeri, zajedno s Mundijalom iz 2014. godine. Htio sam nestati s planeta. Nisam vodio djecu u školu tih dana, nisam imao volje za ničim'. 

Urugvajac je priznao da nije očekivao kako bi se Liverpool mogao vratiti nakon poraza 3:0.

'To nitko nije očekivao jer smo mi Barcelona i mislili smo da ćemo sigurno imati neke šanse na utakmici, ali smo igrali jako loše. Kada su dali prvi gol, nismo reagirali na pravi način i sve smo upropasitli. Nakon utakmice u svlačionici nitko ništa nije mogao reći od tuge i razočaranja,' opisao je Suarez stanje šoka.