INCIDENT NA UTRCI

Ludilo mladog F1 vozača: Urlao, psovao pa se zabio u kolegu!

20.03.2016 u 13:36

  • +9

Formula 1, Velika nagrada Australije

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jason Reed

Bionic
Reading

Toro Rosso neće po dobrome pamtiti Veliku nagradu Australije, a posebno ljutit odlazi iz Melbournea Max Verstappen koji smatra da je njegova momčad nepotrebno favorizirala kolegu Carlosa Sainza na ovoj utrci...

Imala je juniorska momčad Red Bulla treći najbrži bolid na stazi Albert Park, odmah iza Mercedesa i Ferrarija. No, potpuno kriva taktika koštala je visokog plasmana oba vozača 'bikova' koji su se morali zadovoljiti devetim i desetim mjestom.

Utrku je obilježila i nervoza Maxa Verstappena. Veliki nizozemski talent ušao je prekasno po drugi put u boks i zbog toga izgubio poziciju u odnosu na timskog kolegu Carlosa Sainza, zbog čega je urlao putem radio veze na svoje šefove optužujući ih da su mu nanijeli nepravdu kad ga nisu prvog pozvali u boks.

'Ovo je jeb...a sprdnja!', vikao je iznervirani 18-godišnjak kojeg mnogi smatraju najvećim talentom trenutno u Formuli 1. Verstappen se zatim zalijepio za stražnji dio bolida svojeg kolege, ali nije ga uspijevao proći, a njegova molba ekipi da Sainzu narede da ga propusti nije urodila plodom.

Na kraju su živci Verstappena popustili do kraja i zabio se u stražnji kraj Sainzovog bolida te se okrenuo na stazi. Unatoč sudaru, obojica su zadržali pozicije, no tri osvojena boda premalo su za Toro Rosso s obzirom na formu koju je bolid pokazivao.

'Bio sam cijelu utrku brži i odvajao sam se. Došlo je do problema u komunikaciji i zatim sam zapeo iza njega bez izgleda da ga pređem,' konstatirao je nakon što se smirio dečko koji je osvojio četvrto mjesto u Budimpešti i Austinu prošle godine. Talenta mu ne nedostaje, ali morat će ovladati svojim živcima...