UFC ON FOX

Ludi preokret Kampmanna, slavio i australski Hrvat

03.03.2012 u 08:04

Bionic
Reading

U noći s petka na subotu u australskom Sydneyju je održan drugi UFC-ov FX turnir. U glavnom meču večeri Martin Kampmann je u nevjerojatnom obratu uspio samo 48 sekundi prije kraja dvoboja ugušiti (giljotina) Thiaga Alvesa iako ga je ovaj 14 minuta doslovce prebijao

Nakon što je vrlo uvjerljivo izgubio prve dvije runde, a bio je i na rubu da izgubi treću dionicu, sjajni Danac Kampmann se uspio vratiti i pobjedom protiv Alvesa opet vinuti ponovno gotovo na sam vrh velter kategorije.

'Thiago me pogodio s nekoliko vrlo teških udaraca da budem potpuno iskren. Pogađao me i hvatao nespremnog. Jednostavno sam primao puno previše udaraca', izjavio je Kampmann odmah nakon dvoboja.

Dancu je to bila 19 profesionalna pobjeda u karijeri uz samo 5 poraza, a Brazilac je ubilježio 9 službeni izgubljeni dvoboj.

Najvažniji detalj meča Kampmann vs. Alves

Našu publiku je osim ovog dvoboja najviše zanimao okršaj australsko-hrvatskog borca Anthonyja Perosha i Kanađanina Nicka Pennera.

Perosh je nastavio impresivan niz u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Iako se očekivala Pennarova prednost na nogama, naš majstor partera je svog protivnika svladao tehničkim nokautom na samom kraju prve rund (4:59). Ovo je bila treća uzastopna pobjeda za Perosha i definitnvo potvrda njegovih riječi 'da se sada u 39. godini nikada nije osjećao bolje'.

Pogledajte cijeli meč Perosh vs. PennerOVDJE

Valja spomenuti i polufinalni turnir nove muha kategorije u kojem smo trebali dobiti sudionike završnice i kandidate za prvog vlasnika pojasa prvaka. Demetrious Johnson je podjeljenom odlukom sudaca svladao Iana McCalla, no ovaj meč će se ponoviti, jer je McCall oštećen sudačkom odlukom. Inače, Joseph Benavides je tehničkim nokautom u drugoj rundi bio bolji od Yasuhira Urushitanija.

Glavni dio večeri je popunio novom pobjedom u UFC-u i Cipranin Constantinos Philippou. U prilično izjednačenom dvoboju Philippou je ipak bio bolji od Courta McGeeja i suci su mu opravdano dali konačnu odluku.

Glavne borbe (Fight Channel):
Martin Kampmann defThiago Alves via Prisiljavanje na predaju (giljotina), R 3, 4:12
Joseph Benavidez def Yasuhiro Urushitani via TKO (udarci), R 2, 0:11
Demetrious Johnson def Ian McCall via Podjeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)
Constantinos Philippou def Court McGee via Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Uvodne borbe:
James Te Huna def Aaron Rosa via TKO (Punches), R 1, 2:08
Anthony Perosh def Nick Penner via TKO (Punches), R 1, 4:59
Steven Siler def Cole Miller via Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Andrew Craig def Kyle Noke via Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
T.J. Waldburger def Jake Hecht via Prisiljavanje na predaju (Armbar), R 1, 0:55
Daniel Pineda def Mackens Semerzier via Prisiljavanje na predaju (Armbar), R 1, 2:05
Shawn Jordan defeated Oli Thompson via TKO , Round 2, 1:07