DERBI U OSMINI FINALA

LP: Modrićev Real na noge Manchester Unitedu

20.12.2012 u 11:49

Bionic
Reading

U sjedištu Uefe u Nyonu izvučeni su parovi osmine finala nogometne Lige prvaka. Najatraktivniji dvoboj bez imalo dvojbe onaj je madridskog Reala i Manchester Uniteda, ekipa koje imaju čak 12 osvojenih naslova Kupa ili Lige prvaka. Od ostalih atraktivnih dvoboja, treba spomenuti onaj Milana i Barcelone te Arsenala i Bayerna

Na ždrijebu u Nyonu određeni su parovi osmine finala Lige prvaka, natjecanja u kojem se ove sezone natjecao i zagrebački Dinamo. Zbog pravila ždrijeba u osmini finala morali su se susreti drugoplasirani protiv prvoplasiranih iz grupnog dijela, a također se nisu mogli susresti ekipe iz istih nacionalnih saveza, kao ni oni koji su već igrali u skupini.

Dvoboji prve proljetne faze nogometne Lige prvaka donijet će istinsku poslasticu u vidu ogleda Modrićevog, madridskog Reala i Manchester Uniteda. Real Madrid i dalje je rekorder ovog natjecanja s devet osvojenih naslova, a slijedi Milan sa sedam, koji će u osmini finala dočekati Barcelonu, najuspješniju momčad natjecanja u posljednjih deset sezona. Još je samo jedna utakmica u kojoj će se susresti bivši prvaci ovog natjecanja, a u kojoj će se ogledati škotski Celtic i prvak s Apenina, Juventus.

Hrvatski će predstavnici zastupati obje strane u ogledu Srnina i Eduardova Šahtara, koji će se suprotstaviti Perišićevoj Borussiji. Hrvatske će boje još braniti Mario Mandžukić, čiji Bayern igra protiv Arsenala.

Termini odigravanja prvih utakmica su od 12. do 20. veljače, a uzvrati od 5. do 13. ožujka. Momčadi iz drugog reda (nositelji) uzvrate imaju na svom terenu. 


Parovi:

Galatasaray - Schalke
Celtic - Juventus
Arsenal - Bayern
Šahtar - Borussia D.
Milan - Barcelona
Real - Man. United
Valencia - PSG
Porto - Malaga

Ponove li veći dio klasika iz 1999, Real i United će ponovno oduševiti nogometni svijet