ŠKOTI SKORO IZDRŽALI

LP: Messi razmontirao Ajax, Celtic pao u Milanu

18.09.2013 u 23:23

  • +9

1. kolo Lige prvaka 2013/14 (srijeda)

Izvor: Reuters / Autor: Dylan Martinez

Bionic
Reading

Nogometni velikani Barcelona i Ajax odigrali su po prvi put u povijesti Lige prvaka međusobni susret u sklopu skupine H. Barcelona je slavila s uvjerljivih 4-0, a strijelac hat-tricka bio je Lionel Messi

Argentinski genij postigao je svoj četvrti hat-trick u Ligi prvaka, što nikada nikome prije nije pošlo za nogom. Ujedno su mu to bili 60., 61. i 62. pogodak u Ligi prvaka, čime se na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca približio Raulu na svega devet golova.

Messi je načeo mrežu gostiju u 22. minuti, kada je lukavo iz slobodnog udarca iskosa s desne strane naciljao vratarevu stranu gola i pogodio za 1-0. Rezultat se nije mijenjao sve do 55. minute kada ga je u kontri na desnoj strani uposlio Sergio Busquets. Messi je loptu povukao prema sredini, te s nekih sedam-osam metara lagano poentirao za 2-0.

Gerard Pique povisio je u 69. minuti glavom na 3-0, nakon ubacivanja Neymara s lijeve strane, da bi konačnih 4-0 i kompletiranje svog četvrtog hat-tricka u Ligi prvaka, postavio argentinski genijalac šest minuta kasnije.

Pripremaš se za utakmicu, ali onda ti se dogodi Messi...


Podsjetimo, u utorak je Messijev veliki rival Cristiano Ronaldo također postigao hat-trick u visokoj 6-1 pobjedi njegovog Real Madrida kod Galatasarayja. Ako se po jutru dan poznaje, mogla bi to biti još jedna rekordna sezona za obojicu sjajnih napadača.

U drugoj utakmici skupine Milan je na San Siru tek u završnici slomio otpor žilavog škotskog prvaka Celtica.

Najprije je Cristian Zapata u 82. minuti pucao, a loptu u vlastitu mrežu skrenuo Emilio Izaguirre. Svega četiri minute kasnije Sulley Muntari postavio je konačnih 2-0, nakon što je udarac Marija Balotellija sjajno obranio Fraser Foster, ali samo do spomenutog Muntarija.

Milan je dugo lomio otpor Celtica i na kraju uspio


Liga prvaka, 1. kolo:

Skupina H

Barcelona - Ajax 4-0 (Messi 22, 55, 75, Pique 69)
Milan - Celtic 2-0 (Zapata 82, Muntari 86)