AKO PROĐU ARMENCE

LP: Dinamo izvukao Red Bull Salzburg

17.07.2009 u 12:04

Bionic
Reading

Ždrijeb trećeg pretkola nogometne Lige prvaka Dinamu nije bio naklonjen. Ako prođu Pjunik, hrvatski prvaci idu na pobjednika para između austrijskog Salzburga i irskog Bohemiansa

Red Bull Salzburg veliki je favorit protiv Bohemiansa, no na svom su se travnjaku jedva spasili poraza i izvukli 1:1 prije uzvrata u Irskoj.

Prvi je izvučen Salzburg što bi trebalo značiti da bi u eventualnom dvoboju Dinamo u Mozartovu gradu gostovao 28. ili 29. srpnja, dok bi se uzvrat igrao u Maksimiru tjedan dana kasnije.

Bikovi iz Salzburga najjači su mogući protivnik koji je nudila ova faza natjecanja pa prođu li Dinamo i Austrijanci prepreke sljedećeg tjedna, ovaj dvoboj bit će neupitni šlager trećeg pretkola. Jedini međusobni susret do sada igrao se prošle zime u Salzburgu i bio je revijalnog karaktera. Dinamo je nakon 45 minuta vodio s visokih 4:0, no Austrijanci su u nastavku spasili čast i smanjili na 4:3. Ipak, bila je to samo revija, ono što možda slijedi sasvim je druga priča.

U 13.30 počinje ždrijeb trećeg pretkola Europske lige u kojemu će sljedeće suparnike saznati Slaven Belupo, Hajduk i Rijeka.