DEJAN VELIKI TRAGIČAR

Lovren uništio Liverpool, Biliću trijumf za pamćenje!

26.02.2015 u 21:50

  • +10

Europska liga: Bešiktaš - Liverpool

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Osman Orsal

Bionic
Reading

Nogometaši Bešiktaša prošli su Liverpool nakon dvije utakmice 1/16 finala Europske lige zahvaljujući boljem izvođenju udaraca s bijele točke, tijekom kojih je jedini promašio naš Dejan Lovren…

Ljubitelji nogometa u Istanbulu uživali su u utakmici za pamćenje. Slaven Bilić ostvario je jednu od svojih najvećih pobjeda, preokrenuvši poraz s Anfielda nakon dramatičnog izvođenja kaznenih udaraca u kojima je hrvatski branič Dejan Lovren bio apsolutni tragičar.

Bešiktaš je slabo ušao u susret i u prvom dijelu niti jednom nije ozbiljno zaprijetio gostima. S druge su pak strane prijetili Sturridge i Sterling, no Gönen je dobro čuvao svoj gol.

U drugom dijelu Bilićeva momčad je ipak pritisnula, počela stvarati prilike koje su se uglavnom svodile na udarce iz daljine. Jedan takav Arslana s ruba kaznenog prostora u 72. minuti donio je prednost Bešiktašu i anulirao Liverpoolovu zalihu s Anfielda.

Utakmica je ušla u produžetke, ali malo je falilo da ih Turci izbjegnu, jer je u 91. minuti Demba Ba silovitim udarcem iz blizine pogodio gredu. Liverpool se izvukao za nekoliko centimetara.

U produžecima su obje momčadi igrale oprezno i velikih prilika nije bilo pa je odluka pala izvođenjem udaraca s bijele točke. Obje momčadi sjajno su izvodile penale u prve četiri serije, bez ikakvih izgleda za golmane. Zatim je Arslan zabio za Bešiktaš, a Dejan Lovren morao pogoditi da bi Liverpool ostao u natjecanju. Penal je izveo katastrofalno, puknuo loptu preko gola, na oduševljenje 60 tisuća gledatelja.

Bešiktaš tako nastavlja svoj europski put uz borbu za naslov prvaka koju vodi u Turskoj, dok Liverpoolu preostaje Premership i FA kup ako želi ponovo igrati u Europi sljedeće sezone.

Europska liga, 1/16 finala, uzvrat:

Bešiktaš – Liverpool 1:0 (Arslan 72), prva utakmica 0:1
nakon penala: 5-4