15. KOLO

Lovren opet na klupi, favoriti kiksali u Premiershipu

06.12.2014 u 18:41

Bionic
Reading

Porazi Chelsea i Arsenala, te domaći remi Liverpoola obilježili su 15. kolo Engleske lige, u kojem su čak tri utakmice okončane bez zgoditaka.

Vodeća momčad lige Chelsea poražen je na gostovanju kod Newcastle Uniteda s 2-1, pa je okončan niz od 23 uutakmice bez poraza kluba kojeg vodi Jose Mourinho. Junak pobjede bio je pričuva je Papiss Cisse s dva pogotka u 57. i 78. minuti, dok je jedini pogodak za Chelsea zabio Didier Drogba (83). Domaćini su od 81. minute igrali bez isključenoga Stevena Taylora (81). Porazom Chelsea, koji vodi s 36 bodova, može se okoristiti Manchester City koji današnjom pobjedom protiv Evertona može stići do samo tri boda zaostatka.

Arsenal je izgubio kod Stokea s 3-2 u izuzetno zanimljivoj utakmici u kojoj su domaćini poveli pogotkom Croucha nakon samo 20 sekundi igre, a do poluvremena je bilo 3-0 za Stoke. U nastavku je Arsenal smanjio na 3-2, no potom im je isključen Chambers u 78. minuti, pa je momčadi Arsenea Wengera propala šansa za potpuni preokret.

Liverpool je još jednom razočarao svoje navijače odigravši doma 0-0 sa Sunderlandom, pa Redsi nakon 15 kola zaostaju ogromnih 15 bodova za vodećim. QPR je na svom terenu slavio protiv Burnleya s 2-0, a Niko Kranjčar je ušao u igru u 66. minuti. I Nikica Jelavić je zabilježio nastup s klupe u 77. minuti za Hull City, koji je doma odigrao 0-0 s WBA.