ZA SAT I POL

Loš početak u Davis kupu; Borna Gojo bez šanse u prvom meču protiv Italije: Uvjeti mi nisu odgovarali

14.09.2022 u 17:01

Bionic
Reading

Talijanski tenisači poveli su s 1-0 u dvoboju prvoga kruga Davis Cupa u Bologni protiv Hrvatske nakon što je Lorenzo Musetti svladao Bornu Goju s 6-4, 6-2 za sat i pol igre

Gojo (ATP-164.) ipak nije mogao do iznenađenja protiv 30. igrača svijeta Musettija, makar je Splićanin pružio dobar otpor u prvom setu.

Gojo je izgubio svoj servis u petom igri kod 2-2, zatim je kod 3-5 spasio na svoj servis četiri set-lopte, pa još jednu kod 4-5, no nije uspio i ukupno šestu set-loptu.

U drugom setu Musetti je zaigrao još bolje, poveo s 4-0 i to je bio kraj Borninih nadanja, pa je Italija povela s 1-0 u Bologni. Gojo je u meču ponudio čak 13 'break-lopti' Talijanu, a Musetti nijednu.

Kasnije igraju Borna Ćorić i Matteo Berretini, a za okršaj parova prijavljeni su Nikola Mektić i Mate Pavić s hrvatske, te Simone Bolelli i Fabio Fognini s talijanske strane.

Za domaćina protiv Hrvatske neće nastupiti prvi reket Jannik Sinner, no trebao bi biti na raspolaganju za preostala dva okršaja talijanskog sastava u Bologni, protiv Argentine i Švedske.Hrvatska nastupa bez svojeg najboljeg igrača Marina Čilića.

Hrvatska i Italija igraju u prvom krugu završnice ovogodišnjeg Davis Cupa, a u utorak je u ovoj skupini Švedska svladala Argentinu 2-1.

Dvije prvoplasirane selekcije igrat će na završnici Davis Cupa u Malagi.

'Pokušavao sam sve što sam mogao. Moram reći da mi ni uvjeti nisu odgovarali, spor je teren, ali zaključak je ipak taj da je bio bolji od mene i to je to', priznao je Gojo nakon meča protiv 30. igrača na svijetu.

'Moglo je bolje. Na bekhendu sam dosta griješio, nisam ga osjećao kroz cijeli meč. Servis je čak bio i dobar, ali zbog uvjeta ga nisam mogao jednostavno probiti. Ostaje mi navijanje za ostale momke, a Musettiju čestitke jer je odigrao odlično.'