'ZABLISTALA' WENGEROVA META

Lopezov 'promašaj iz snova' za prekid Atelticovog niza

15.02.2013 u 11:34

Bionic
Reading

Nakon 20 uzastopnih domaćih pobjeda u svim natjecanjima i deset u Europa ligi nogometaši Atletico Madrida konačno su poraženi

No, na veliko iznenađenje poraz nije došao od nekog nogometnog diva, već od ruskog Rubina iz Kazana u sklopu prve utakmice šesnaestine finala Europa lige. Rubin je slavio s 2-0, a drugi je pogodak postigao u sudačkoj nadoknadi susreta, u situaciji s igračem manje. Možda bi rezultat bio i drugačiji da je pri rezultatu 1:0 za goste napadač domaćina Adrian Lopez pogodio 'klasični zicer' glavom iz peterca. No, nedavna meta londonskog Arsenala pridružila se 'klubu Sivonjić' i Rusima se otvorila široka staza prema pobjedi.

Rubin je prva momčad nakon grčkog Arisa i 1. prosinca 2010. godine koja je odnijela bod(ove) s Vicente Calderona. Gledajući samo ovu sezonu (u svim natjecanjima) Rubin je prva momčad koja je uzela i bod od momčadi Diega Simeonea u Madridu.

Spomenimo i da je u nizu od deset pobjeda u Europa ligi Atletico slavio protiv Celtica, Udinesea, Rennesa, Lazija, Bešiktaša, Hannovera i Valencije prošle sezone, te Academice, Viktorije Plzen i Hapoela Tel-Aviva ove sezone.

Lopez je mogao promijeniti smjer dvoboja, ali...