T-COM PRVA HNL - 21. KOLO

'Lokosi' zaustavili Hajduk, pobjede Zadra i Šibenika

20.03.2010 u 14:23

Bionic
Reading

U danas igranim utakmicama 21. kola T-Com Prve HNL Lokomotiva je pobijedila Hajduk sa 2:1. Šibenik je stigao do gostujuće pobjede na Kantridi, a pobjedu je upisao i Zadar protiv Međimurja. Varteks i Cibalia odigrali su 1:1, a golova nije bilo samo u dvoboju Osijeka i sesvetske Croatije. U večernjem dvoboju, od 20.15 sati, igrat će Slaven Belupo - Dinamo

LOKOMOTIVA - HAJDUK2:1 (2:1)

1:0 Rubil (8' - autogol)
1:1 Vukušić (15')
2:1 Bule (44' - 11m)

 
Iako su Splićani stigli u Zagreb s namjerom da razbiju prokletstvo gostovanja u metropoli, a idealan im je suparnik trebala biti Lokomotiva, Hajduk se kući vraća neobavljena posla. Sigurno i s narušenom atmosferom, na kojoj su gradili temelje za uspjeh u srijedu, u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa protiv Dinama. Doduše, prema prikazanom i brojnim prilikama koje su gosti imali na maksimirskom travnjaku, zaslužili su barem bod. No, na vratima Lokomotive bio je raspoložen Ivan Kelava, koji je branio opasne pokušaje Andrića, Tomasova i Anasa Sharbinija.

Jedan je od Hajdukovih igrača koji je bio pucački raspoložen, a riječ je o Rubilu, neobranjivo matirao vratara već u osmoj minuti. Na svoju žalost, radilo se o klupskom kolegi Subašiću. Nakon početnog šoka, Vukušić je brzo vratio stvari na početak, iskoristivši dobar prodor Tomasova. Očekivalo se da će Hajduk nakon toga 'rastaviti' Lokomotivu, ali čak i kada su prošli obranu domaćina, nisu uspjeli proći Kelavu.

U posljednjim trenucima prvog dijela stigla ih je nova nesreća. Strinić je zaustavio Havojića prekršajem, a s bijele točke bio je precizan Nino Bule. U nastavku Hajduk je nastavio s ofenzivom, ali nije uspio u naumu, pa se kući vraća bez bodova. 

RIJEKA - ŠIBENIK 0:1 (0:1)
0:1 Alispahić (45')

Nakon remija na Poljudu, Rijeka je očekivala pobjedu protiv Šibenika pred svojim navijačima. No, u nogometu ne ide uvijek kako se očekuje, pa su tako Šibenčani bijele s Kvarnera zavili u crno. Gosti su, prema prikazanom, zaslužili sva tri boda jer već u prvom poluvremenu su mogli imati i uvjerljivije vodstvo, no vratar Radman uspješno je zaustavljao udarce Zeca i Ademija. U 45. minuti ipak nije imao sreće jer je Alispahićev udarac prvo pogodio vratnicu, a potom se od njega odbila u mrežu.

U nastavku je Rijeka krenula po izjednačenje, ali ni Štrok, ni Fernandez, ni Đalović, ni Čulina nisu uspjeli svladati Blaževića. Tako Rijeka, prvi put u nastavku prvenstva, nije uspjela nadoknaditi zaostatak za gostima. 


ZADAR - MEĐIMURJE
2:0 (2:0)

1:0 Terkeš ( 6')
2:0 Santini (36' - 11m)

Baš kao što se Rijeka nadala nastavku serije iz prošlog kola, istome su težili i igrači Zadra, s time da su oni donijeli bod iz Maksimira. Doduše, njihov je protivnik ipak slabiji nego Rijekin. A i utakmica im se sjajno 'otvorila'. Već u šestoj minuti Terkeš je odlično pratio akciju Banovića i poentirao pokraj Vuljanka. U 16. i 18. minuti dvije prigode je imao još Santini, ali 23-godišnji napadač uspio je poentirati tek s bijele točke u 36. minuti. Anemičnost gostiju vidljiva je iz podatka da su prvi put Ježini zaprijetili tek u 58. minuti preko Cicera Lime. Imali su gosti potom još jednu prigodu (Žuljević), ali rezultat se više nije mijenjao.


VARTEKS - CIBALIA 1:1 (1:1)
0:1 Grgić (44')
1:1 Mumlek (45' - 11m)

U relativno skromnom prvom dijelu, dvije najzanimljivije stvari dogodile su se na samom kraju prvih 45 minuta. Naime, tada su gosti preko Grgrića, koji je iskoristio grešku Drevena, stigli u vodstvo. Ipak, veselja gostiju, koje je bodrilo i 60-ak vinkovačkih Ultrasa, nije dugo trajalo jer je Mumlek nepunih minutu kasnije realizirao kazneni udarac.

U nastavku je bilo mnogo življe, a prigode za gol imali su i jedni i drugi. Za domaćine su promašili Mumlek, Balajić, Smrekar i Brezovec, dok su za vinkovačku momčad neprecizni bili Kresinger, Lukačević i Pavličić. Tako je rezultat ostao 1:1, a White Stonesi na rođendanskoj proslavi ostali su bez slavljeničke torte.


OSIJEK - CROATIA SESVETE 0:0

Iako su Osječani u nastavku sezone osvojili tek jedan bod, gostovanje posljednjeplasirane momčadi tablice Croatije bila je idealna prigoda da napokon slave. Krenuli su domaćini dosta otvoreno i već u petoj minuti zaprijetili preko Barišića. No, nakon tog buma jednostavno su posustali.

Zato je trener domaćih u drugo poluvrijeme ušao sa svježom krvlju, to jest Miličevićem, u momčadi. To se odmah osjetilo u igri. Asistirao je Jugoviću, potom je i sam bio u prigodi, a onda i Nikšiću. Na žalost domaćih navijača, nijednu od tih prigoda nisu realizirali, a neprecizan je bio čak i Domagoj Vida, koji je zapucao jedanaesterac. No, kada je Pejić u 55. minuti promašio prigodu za goste, onda domaćini mogu i slaviti jedan osvojeni bod. 

Od 20.15 sati u Koprivnici igrat će Slaven Belupo i Dinamo.


Jučer igrano:
Zagreb - Pula 1:1
Inter - Karlovac 0:1