SUMNJA U IZDAJU

Ljutiti francuski izbornik imenovao krivca za poraz u Zadru!

19.09.2016 u 14:24

Bionic
Reading

Yannick Noah razočaran je porazom u polufinalu Davis Cupa protiv Hrvatske ovog vikenda i sumnja u istinitost ozljede zbog koje je Gael Monfils otkazao svoj nastup...

Francuzi su uoči gostovanja u Zadru ostali bez svog najbolje plasiranog tenisača Jo Wilfrieda Tsonge, a zbog ozljede je u zadnji čas otkazao i polufinalist US Opena, Gael Monfils.

Bez dvojice najbolje rangiranih tenisača Francuzi nisu uspjeli parirati izuzetno raspoloženom Marinu Čiliću koji je donio Hrvatskoj sve tri pobjede, a nakon poraza nezadovoljni izbornik gostiju našao je krivca upravo u čovjeku koji mu je u posljednji trenutak otkazao.

'Znate dobro što se dogodilo. U zadnji trenutak, zbilja kasno je otkazao. Morali smo potpuno promijeniti ekipu. Ne znam je li bio ozlijeđen , to vam ne mogu reći. No, zbilja nema šanse da se ozlijedio penjući se po stepenicama,' izjavio je Yannick Noah koji nije siguran ima li Monfils budućnost u njegovoj ekipi:

'Davis Cup traži angažman, žrtvu koju morate dati za svoju ekipu. Oni koji su ovdje bili zbilja su se žrtvovali. Ne znam hoće li se Monfils vratiti u momčad. Mislim da ćemo o tome razgovarati sljedećih dana.'

Hrvatska će tako igrati u finalu protiv Argentine u studenom, a Francuzima ostaje žaljenje zbog bolnog poraza.

'Čilić je pravi šampion koji je održao lekciju o angažmanu svima. Iako su Hrvati dominirali tijekom tri dana, ostaje žaljenje jer smo imali manje prilike u meču koji je igrao Pouille te igri parova. Nismo ih iskoristli i to se pokazalo ključnim,' zaključio je Noah.