PREKIPJELO IM

Ljuti rivali zajednički u prosvjedu na dan derbija

29.09.2014 u 13:10

Bionic
Reading

Kada igraju Liverpool i Everton temperatura na lijevoj obali rijeke Mersey se približava vulkanskoj. Ali i u takvoj atmosferi postoje načela preko kojih navijači iz Liverpoola više ne žele prelaziti

Uoči remija u gradskom derbiju Liverpoola održan je skroman navijački prosvjed koji je za cilj imao pokazati da su navijači ujedinjeni u borbi protiv legalne pljačke na koju su prisiljeni pristati.

Iz godine u godinu privatni vlasnici engleskih Premierligaša povećavaju cijene ulaznica i one su za posljednji Merseyside derbi (ne računajući lože) u prsjeku iznosile više od 50 funti. Što je najgore, postoje i 'skluplji' stadioni u Engleskoj...

Predstavnici dvaju najvećih navijačkih udruga (Spirit of Shankly i Blue Union) okupili su se ispred najveće poslovnice Barclays banke u gradu i razvili transparent 'Enough is enough' sa slovima E preuređenih u znak britanske funte. Crvena i plava delegacija tada su se s transparentom zaputili prema Anfieldu, no osiguranje im nije dozvolilo unošenje poruke na stadion koja je trebala napraviti krug po stadionu od jednog do drugog navijačkog tabora.

Poruku su poslali, a hoće li ova 'akcija upozorenja' imati i konkretnog efekta ostaje za vidjeti. U ovom trulom svijetu u kojemu se sve mjeri kroz omjer ponude i potražnje - jako teško.