emotivni Gruzijac

Ljubitelji sporta u Srbiji u šoku; miljenik nacije objavio kraj karijere pa sve objasnio

08.12.2023 u 12:25

Bionic
Reading

Gruzijac Zurabi Datunašvili, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupao za Srbiju osvojivši broncu, odlučio je naglo završiti karijeru

Naravno, svojom je objavom 32-godišnji hrvač Zurabi Datunašvili šokirao sve ljubitelje sporta u Srbiji. Sigurno mu nije bilo lako donijeti tu odluku jer je maštao o OI u Parizu 2024., ali za tako nešto imao je jako dobar razlog:

'Otkad znam za sebe, posvećen sam hrvanju. Bilo je nekih velikih pobjeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom plasirao sam se na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sportaša. Poslije Olimpijskih igara u Tokiju moj cilj bile su Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Dio javnosti je prošlog ljeta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, uslijed zdravstvenih razloga nisam u mogućnosti vratiti se u formu i zato završavam karijeru s 32 godine. Ne želim napustiti sport, iako više neću biti aktivan natjecatelj', kazao je Datunašvili dodavši:

'Želim iskoristiti svojih 26 godina iskustva u hrvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mjestima. Želio bih zahvaliti svima koji su me podržavali i sa mnom dijelili radost pobjede i žal neuspjeha', poručio je Datunašvili koji je dvostruki je svjetski prvak po zastavom Srbije (bio je i sportaš godine u Srbiji!), a prije toga je u dva navrata bio prvak Europe kao reprezentativac Gruzije, a zbog sukoba u Savezu svoje rodne zemlje odlučio je prihvatiti ponudu Srbije gdje je vrlo brzo postao jedna od omiljenijih sportaša.

Zbog svega toga njegov nagli odlazak u mirovinu mnoge je šokirao. No, zbog operacije i zdravstvenih problema koje ima morao je donijeti tešku odluku.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati