OBOŽAVAN

Ljubimac žena: Zna se tko je najveća zvijezda u Umagu!

22.07.2013 u 08:06

Bionic
Reading

Aleksandr Dolgopolov došao je u Umag kao apsolutno prvo ime turnira, zahvaljujući svojoj popularnosti izvan terena i showu koji je priredio prošle godine...

Ukrajinski 26-godišnji tenisač jedini je bivši osvajač turnira u glavnom ždrijebu. Osvojio je Umag 2011. godine, a ove će godine pokušati trijumfirati po drugi put te se tako naći na vječnoj ljestvici najuspješnijih tenisača Vegeta Croatia Opena na trećem mjestu, iza Carlosa Moye (pobjednik pet puta) i Thomasa Mustera (pobjednik tri puta).

No, svoju je popularnost u Umagu Dolgopolov ostvario izvan terena. Partijanje do pet ujutro za njega je normalan ritual dan prije meča, što svi koji pohode turnir posebno cijene. Kao šlag na tortu došao je njegov hip hop nastup tijekom prošlogodišnjeg izbora za Miss hostesu, koji je putem YouTubea obišao cijeli svijet.


'U Umagu sam uvijek u najboljoj formi, kako na terenu, tako i izvan njega,' jasno je naglasio Ukrajinac uoči turnira i tako najavio što nas čeka ove godine.

Možda izvan terena neće imati konkurenciju, ali na terenu itekako hoće. Prvi nositelj Richard Gasquet definitivno dolazi kao najjače ime i jedan od glavnih favorita. Francuz je po prvi put u Umagu, a ove sezone osvojio je turnire u Dohi i Montpellieru te sigurno ima igru za konačni trijumf.

U najboljoj formi je Talijan Fabio Fognini. Prije dva tjedna osvojio je svoj prvi turnir u karijeri u Stuttgartu, da bi samo tjedan dana kasnije ponovo zaigrao u finalu, i to velikog turnira u Hamburgu. Osvojio je i njega. Pitanje je samo koliko je umoran nakon takvih napora.

Kad je u pitanju cjelokupna karijera, od svih sudionika najviše je toga postigao Tommy Robredo. Iskusni 31-godišnji Španjolac bio je nekoć peti igrač svijeta, ima čak 11 osvojenih turnira, od kojih kao posljednji onaj u Casablanci ove godine. Osim njega, najviše osvojenih turnira od sudionika još imaju Gasquet (9) i zanimljivo Dmitrij Tursunov (7), koji također po prvi put dolazi u Umag.

Najveća pobjeda sezone pak pripada Horaciju Zeballosu. On je uspio osvojiti prvi turnir u karijeri u čileanskom Vina del Maru, i to pobjedom u finalu protiv 'kralja zemlje' Rafaela Nadala. Rafu u finalu na zemljanim turnirima nije nikad nitko pobijedio osim Đokovića i Federera, što dovoljno govori o ovoj senzaciji. Mladi Borna Ćorić imat će težak posao u 1. kolu.

Osim spomenutih igrača, valja još spomenuti Gaela Monfilsa, bivšeg top 10 igrača koji je igrao finale Nice i pokazuje naznake povratka u formu, no fali mu konstantnosti.

Uz spomenute Gasqueta, Fogninija, Robreda i Zeballosa, turnire su ove sezone još osvajali i Albert Montanes (Nica) te Carlos Berlocq (Bastad). Ne smijemo zaboraviti ni uvijek opasnog Viktora Troickog te slovenske tenisače Aljaža Bedena i Blaža Kavčića koji će imati potporu svojih navijača.

Mi ćemo pak navijati za hrvatske predstavnike Antonija Veića, Bornu Ćorića i Matu Pavića, koji će pokušati anulirati nedostatak onih najboljih: Čilića, Karlovića i Dodiga...

A sva događanja na našem najpoznatijem ATP turniru pratite i putem Croatia Open Umag iPhone aplikacije koju možete PREUZETI OVDJE