ZALOG ZA BUDUĆNOST

Liverpool za veliki novac kupio 'čudo iz Srbije'

07.07.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Dok još uvijek pregovaraju oko visine odštete za Luisa Suareza Liverpool je u tišini odradio transfer koji bi se u predstojećem razdoblju lako mogao pokazati spektakularnim

Suarez će uskoro preseliti u Barcelonu i Liverpool će za taj posao uprihoditi otprilike 90 milijuna eura, a iako novac još nije na računu redsi su počeli trošiti veliki novac za pojačanja.

Nakon Emrea Cana (12 milijuna eura), Rickieja Lamberta (5.5) i Adama Lallane (31), Liverpool je potpisao i četvrtog igrača ovoga ljeta. Prema napisima otočkih medija iz Benfice su doveli 20-godišnjeg srpskog ofenzivnog veznjaka Lazara Markovića. Spremaju mu ugovor u trajanju od pet godina, dok će odšteta iznositi 31 milijun eura (25M funti). Pola odštete ide Benfici, a pola ostalim dosadašnjim vlasnicima talentiranog Srbina.


Marković je rođen u Čačku prije 20 godina. Sa 12 godina iz Borca ga je doveo Partizan za čije je seniore debitirao sa 17 godina. Nakon dvije godine u crno bijelom dresu lani ga je dovela Benfica i nakon kraćeg zadržavanja na Luzu Lazar seli na mitski Anfield. U međuvremenu je počeo skupljati i nastupe za reprezentaciju (12 utakmica, dva gola) Srbije, a u Liverpoolu će se ovaj univerzalni ofenzivac za mjesto u prvom sastavu boriti prvenstveno na poziciji krilnog napadača.