SVJEŽA KRV NA ANFIELDU

Liverpool pred dogovorom s dvojicom 'gratis Engleza'

02.06.2015 u 11:41

Bionic
Reading

Dejan Lovren će ovoga ljeta, izvjesno je, dobiti seriju novih suigrača; a engleski mediji sugeriraju da su prva dvojica na samom rubu dogovora sa slavnim klubom

Liverpool je ove godine pred novom transformacijom momčadi. Brendan Rodgers je dobio zadnju priliku da evidentnom talentu doda već dokazanu klasu i pronađe kombinaciju koja će redse vratiti u borbu za trofeje.

Otišao je kapetan Gerrard (i bek Johnson), a na izlaznim vratima još je 7,8 igrača koji nisu zadovoljili prošle sezone. Najviše roblema bilo je u sterilnoj napadačkoj liniji, a trener Liverpoola odlučio je dovesti napadača Burnleya Dannyja Ingsa. 22-godišnjak je prošle sezone zabio 11 golova u Premierligi, zastupa Englesku na U21 razini, odbio je Tottenham i javno izrazio đelju za dolaskom na Anfield. Obzirom da ulazi u posljednju sezonu ugovora Engleszi procjenjuju da Liverpool Burnleyu neće morati platiti više od pet milijuna funti.


Drugi Englez koji je na samom rubu prelaska na Anfield je daleko poznatiji James Milner. 29-godišnji engleski reprezentativac odbio je basnoslovnu (165 tisuća funti tjedno) ponudu za novi ugovor od Manchester Cityja i od 1. srpnja je slobodan igrač.


Zahvalio je na ponudi Arsenalu i također pregovore usmjerio prema Anfieldu gdje bi zajedno s Hendersonom iduće sezone trebao voditi brigu o čvrstoći i kompaktnosti veznog reda. Njegovo dovođenje za redse bilo bi sasvim besplatno.

Obojica pregovaraju o osobnim uvjetima, a pred njima je i liječnički pregled; ali engleski mediji prilično su uvjereni da će i Ings i Milner ovoga tjedna definirati sve detalje i pojačati Lovrenov sastav.