NAPADAČ(I) U FOKUSU

Liverpool kupuje legendu koje se Mourinho odrekao?

12.08.2014 u 11:16

Bionic
Reading

Iskusni, 33-godišnji kamerunski napadač Samuel Eto'o našao se na meti Liverpoola koji traži zamjenu za Luisa Suareza

Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers odlučan je u nakani da do 1. rujna u svoju momčad dovede još barem jednog napadača kako bi popunio prazninu koja je ostala odlaskom Urugvajca Luisa Suareza u Barcelonu. Kao najizgledniji kandidat za to mjesto u engleskim medijima pojavio se 33-godišnji Samuel Eto'o koji je nakon odlaska iz Chelseaja u statusu slobodnog igrača.

Britanski mediji javljaju da su se proteklih dana članovi uprave Liverpoola i Eto'ov menadžer sastajali u više navrata, iako ne postoji potvrda da je s Anfielda prema Kameruncu odaslana službena ponuda. Do pojave interesa Liverpoola kao najvjerojatnije novo Eto'ovo odredište spominjan je amsterdamski Ajax.


Liverpool se prošle sezone kao engleski doprvak izborio za povratak u Ligu prvaka nakon petogodišnjeg izbivanja, a Eto'ovim angažmanom bi u momčad doveli igrača koji je čak triput osvajao najvredniji europski trofej, dvaput s Barcelonom i jednom s milanskim Interom, koji je također pokazao interes za povratak Kamerunca u svoje redove u ljetnom prijelaznom roku.

Ključan 'detalj' pregovora bit će visina Kamerunčevih primanja. Eto'o je navikao na fantastično visoke plaće, no u Liverpoolu sigurno neće rušiti pažljivo izgrađenu hijerarhiju primanja i Eto'a na Anfieldu neće čekati plaća veća od Stevena Gerrarda što je njegov uobičajeni standard. Ako smanji financijske apetite možda postane prvi od dvojice napadača koje bi trener Rodgers volio dovesti do kraja prijelaznog roka. 

Eto'o se Chelseaju lani nije pretjerano isplatio, ali imao je sjajnih trenutaka