ODLAZAK U SUZAMA

Liverpool kupio i zadnju obrambenu kariku

13.08.2014 u 18:16

Bionic
Reading

Liverpool je iz Seville doveo i osmo pojačanje ovoga ljeta čime je, čini se, trener Brendan Rodgers zatvorio obrambenu shemu za iduću sezonu

Nakon mjesec dana pregovora iz engleskog velikana su potvrdili da su dogovoreni svi detalji suradnje s dosadašnjim igračem Seville Albertom Morenom. Odšteta donedavnom Rakitićevom klubu trebala bi iznositi 12 milijuna funti, a ovaj ljevak još samo treba proći medicinski pregled kako bi i službeno postao novi suigrač Dejana Lovrena.

Riječ je o 22-godišnjem igraču koji može igrati u svim linijama na lijevoj strani, ali u Liverpool je prvenstveno doveden da se kompletira pozicija lijevog beka na kojoj će se za mjesto boriti sa sunarodnjakom Joseom Enriqueom i domaćim dečkom Jonom Flaganom koji može igrati na obje bočne pozicije.


Moreno je sinoć trebao nastupati za Sevillu u europskom superkupu protiv Reala, no povučen je iz sastava i kraj dvoboja dočekao je u suzama i emotivnim trenucima sa suigračima i navijačima. Sada je jasno - opraštao se od matičnog kluba i rodnog grada nakon što je u samo dvije seniorske sezone s prvom momčadi Seville izborio status španjolskog reprezentatica i igrača na kojega se dugoročno računa.

Ako prođe pregled (Loic Remy nedavno ga nije bio prošao) postat će osmo pojačanje Liverpoola ove sezone. Prije njega Rodgers je potpisao Rickieja Lamberta, Adama Lallanu, Lazara Markovića, Emrea Cana, Dejana Lovrena, Javiera Manquilla i Divocka Origija koji će iduću sezonu još provesti u Lilleu. Liverpool, smatraju Englezi, traži još jednog napadača svjetskog glasa i tada zatvara rashodovnu stranu ovog prijelaznog roka.