CRVENA KALJUŽA

Liverpool bez suca ne može ni do boda

26.09.2010 u 14:56

Bionic
Reading

Nekada najmoćniji klub Engleske proteklih godina prolazi kroz tešku igračku i rezultatsku krizu, a taj pad se još uvijek ne zaustavlja. Nova dva udarca došla su ovoga tjedna, u kojemu je dva puta igrao na svom Anfieldu

Nakon ispadanja iz Liga kupa porazom od četvrtoligaša Northamptona, od Hodgsonovih 'redsa' se očekivalo iskupljenje protiv Sunderlanda. Ipak, Liverpool je odigrao 2:2 i uzeo samo bod, a i to dostignuće može zahvaliti neodlučnosti suca Atwella.

U petoj minuti gostujući branič je lagano gurnuo loptu svom vrataru u namjeri da izvede slobodan udarac, no Fernando Torres se zatrčao prema njoj i dodao Kuytu koji je doveo Liverpool u vodstvo. Gosti su bili ojađeni, ali sudac je pokazao na centar.

U međuvremenu je Darren Bent s dva gola doveo Sunderland u vodstvo, a bod posrnulim velikanima je spasio Steven Gerrard u 64. minuti. Da ga je Atwell isključio nakon udaranja Wellbecka laktom u glavu, Liverpool bi teško spasio i taj bod.

Trener gostiju Steve Bruce jedva se suzdržao da ne plane, ali je ipak uspio.

'Sve ste vidjeli i pišite što vas je volja, ali je činjenica da smo sada trebali pričati o pobjedi Sunderlanda, a ne o sudačkim greškama. Mislim da arbitar nije shvatio što se točno dogodilo, ali vidio sam da je stavio zviždaljku u usta, no nije imao hrabrosti puhnuti. Svi znaju da naš branič Turner nije želio izvesti loptu, to je jasno. Eto ga, ostatak izvucite sami. Ja sam u zadnjih šest mjeseci platio previše kazni zbog komentiranja', kaže ojađeni Bruce koji je imao priliku donijeti prvu pobjedu Sunderlandu na Anfieldu nakon 27 godina.

Kuytov gol o kojemu će se još dugo pričati