SELIDBA MU NIJE TEŠKA

Livaja: U Inter se vraćam samo ako ću igrati

27.04.2013 u 13:05

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Marko Livaja, napadač Atalante, dao je intervju za SportWeek, tjednik Gazzette dello Sport. Iskreno je progovorio o mnogim temama

Livaja (19) je u siječnju otišao na posudbu iz Intera u Atalantu, a sudbina je htjela da su se 'nerazzurrima' nakon toga ozlijedila trojica napadača - Antonio Cassano, Diego Milito i Rodrigo Palacio.

'Vjerujem da bih mogao igrati i bez ozljeda trojice napadača, ali u Interu je neobičan ambijent', kazao je Livaja, a zatim opisao kako je došlo do njegova transfera u Atalantu.

'Nakon dolaska Tommasa Rochija, jasno sam poručio da želim više igrati i da želim otići. Rekli su mi da pričekam 15 dana na što sam pristao. Igrao sam protiv Rome i trener Andrea Stramaccioni mi je rekao poslije utakmice da sam važan i da ne želi da odem. No, umjesto toga, posljednji dan prijelaznog roka mi je došao sportski direktor Marco Branca i rekao mi da idem u Atalantu jer je to bio uvjet za dolazak Ezequiela Schelotta u Inter. Nije mi to bio problem jer sam želio igrati, a Atalanta mi je nudila tu priliku'.

O mogućem povratku u Inter Livaja kaže:

'U ovom trenutku razmišljam samo o Atalanti, a u Inter ću se vratiti samo ako ću igrati. U suprotnom, mogu ići u Premierligu, u Bundesligu… Nije mi problem seliti se, Hrvatsku sam napustio kao klinac'.

Priznao je mladi nogometaš i zašto je odabrao Inter, a ne njegovog gradskog suparnika Milan.

'Samo zato što se Inter prvi javio. No, volim i Milan jer je tamo igrao Zvonimir Boban'.

Pitao je talijanski novinar i o ratu u Hrvatskoj koji je završio kad je Livaja imao dvije godine.

'Hrvatska se oporavila od tih teških vremena, no ja sam premlad da bih ih se sjećao. Radije govorim o prijateljstvu sa srpskim igračima Dejanom Stankovićem i Ivanom Radovanovićem. Ivan me čak vozi i na treninge jer još uvijek nemam vozačku dozvolu'.

Za kraj je Livaja otkrio i zanimljivost da djevojka Valentina mora kontrolirati njegovu dijetu jer voli jesti slatko i piti Coca-Colu.

'Istina je, ali sada pijem samo pola litre Coca-Cole na dan. A deserti? Tko ih ne bi volio?'