FAVORIT - SIENA

Livaja odlazi iz Intera, ostaje u Italiji

27.11.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Marko Livaja, 19-godišnji hrvatski nogometaš, ove je sezone doživio promociju u prvu momčad Intera, a često je vrlo dobro i koristio malobrojne prilike na travnjaku

Trener Andrea Stramaccioni, koji je najzaslužniji za proboj Livaje do prve momčadi, stavljao je mladog hrvatskog nogometaša u početnih jedanaest tijekom svih utakmica Europa lige. Povjerenje je Livaja uzvratio tako što je na dvije od pet utakmica bio strijelac.

No, u Seriji A je Livaja dobivao jako malo minuta na terenu. Rijetko kada ulazi u igru tek u završnicama susreta, što je i samog Hrvata ponukalo da izjavi kako je zbog toga žalostan i da bi volio talijanskoj publici češće pokazivati svoj talent.

Inter je spreman stoga Livaju pustiti na posudbu i to u siječnju iduće godine. Nakon takvog Interovog stava nije manjkalo klubova koji su pokazali interes za Livaju. Spominjali su se Siena, Palermo, Sampdoria i Chievo, ali za Livaju se očito saznalo i izvan talijanskih granica, pa su se tako javili Eintracht i Espanyol. Ipak, iz Intera napominju:

'U sljedećih tjedan-dva ćemo znati još više, ali je dosad najozbiljniji sastanak obavljen s predstavnicima Siene. Ukoliko Calaio tijekom siječnja napusti Sienu, onda je, mislimo, definitivno da Livaja odlazi u taj klub,' rečeno je u klupskom izvješću, koje je plasirala službena internet-stranica kluba.