ZA NJEGA NEMA GRANICA

Lionel Messi postavio novi golgeterski rekord; jedini kojem je to uspjelo u povijesti španjolskog prvenstva

16.03.2021 u 08:55

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone vratili su se na drugo mjesto ljestvice španjolskog prvenstva uvjerljivom 4:1 domaćom pobjedom protiv posljednje Huesce u zadnjem susretu 27. kola, a Lionel Messi opet je postavio nove golgeterske rekorde

Podsjećamo, Messi je doveo Barcelonu u vodstvo sjajnim udarcem u 13. minuti, na 2:0 povisio je Griezmann u 35. minuti još jednim pogotkom s distance u sam gornji desni kut, da bi Huesca smanjila u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz kaznenog udarca kojega je realizirao Rafa Mir. No, u drugom poluvremenu su Mingueza glavom nakon kronera u 53. i Messi u 90. minuti postavili konačni rezultat.

Sa svojim prvim golom na utakmici, Argentinac je došao do 20 pogodaka u prvenstvu te je 13. sezonu zaredom stigao do te brojke u La Ligi što dosad nije nikome uspjelo u povijesti toga natjecanja.

Njegov niz s 20 ili više prvenstvenih pogodaka započeo je sezone 2008/09. kada je imao i najlošiji golgeterski učinak s 23 prvenstvena pogotka. Sada je došao do 21 gola, a nitko ni ne sumnja da će do završetka La Lige tu brojku podebljati.

  • +5
Barcelona - Huesca, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Toni Albir

Dodajmo kako je Barcelona u nizu od 17 utakmica bez poraza u La Ligi, to je trenutačno najdulji niz u Ligama petice.

Inače, druga Barcelona sada ima 59 bodova, četiri manje od vodećeg Atletica, a dva više od trećeg Reala, dok je Huesca ostala na dnu sa 20 bodova, dva manje od 19. Eibara.